Slaapproblemen: heel vermoeiend

21-01-2019

Een op de vijf Nederlanders heeft een slaapprobleem. Zij kunnen moeilijk in slaap komen of worden ’s nachts vaak wakker. Na een paar slechte nachten, lukt het soms niet meer om weer goed te slapen. Slecht slapen wordt dan een patroon dat moeilijk te doorbreken valt. Dit is zorgwekkend want een slaaptekort kan vervelende gevolgen hebben. Daarom heeft Omring heeft een Slaaptraining ontwikkeld die handvatten biedt om beter te leren slapen. Deze training start op 9 februari in Hoorn.

 

Het risico van slaaptekort

Een slaaptekort is niet alleen heel vervelend, maar kan ook grote gevolgen hebben voor uw gezondheid. Zo kan een chronisch slaaptekort leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartfalen, diabetes en een verhoogde bloeddruk. Mensen die slecht slapen zijn vatbaarder voor ziektes en herstellen minder snel op het moment dat zij al ziek zijn.

 

Krijg uw nachtrust terug

In de slaaptraining komt u alles te weten over slapen, uw slaapprobleem en de feiten en fabels over slaapoplossingen. Het is een interactieve training waarbij informatie afgewisseld wordt met praktische, voor iedereen, haalbare oefeningen. Stap voor stap leert u vaardigheden om anders tegen uw slaapprobleem aan te kijken. U ontvangt een werkboek met informatie en oefeningen. Uiteindelijk wordt er geleerd om écht te ontspannen, op een manier die helpt om uw natuurlijke slaappatroon terug te vinden. Zo krijgt u uw nachtrust weer terug.

 

Data en locaties

De slaaptraining start op zaterdag 9 februari in Hoorn. De cursus bestaat uit twee lessen, op 9 en 16 februari, van 3,5 uur en kost € 169,95,- met Omringpas. Zonder Omringpas betaalt u €189,95. U kunt zich tot uiterlijk 1 februari aanmelden via www.omringpas.nl (http://www.omringpas.nl) of bel 088 - 206 79 99.

 

De zekerheid van goede kwaliteit

De trainingen worden verzorgd door Sleepwise. Dit is een gerenommeerde organisatie met veel kennis en ervaring op het gebied van slaaptrainingen. Sleepwise maakt gebruik van slaapcoaches die gecertificeerd Acceptance en Commitment Theorie (ACT) trainer zijn. ACT Therapie richt zich op het veranderen van de relatie met uw gedachten.

 

Ervaringsdeskundige Mieke

Mieke (55) kreeg een burn-out als gevolg van ’s nachts niet goed kunnen slapen. Zij besloot daarom de slaaptraining te volgen. Mieke: “Ik zou het echt iedereen die problemen met slapen heeft, aanraden. Als de oorzaak niet gevonden wordt, wordt je tenminste geleerd met je slaapprobleem om te gaan en het te accepteren. En dat brengt zoveel rust!”

 

Vergoeding zorgverzekering

Met een aanvullende Thuiszorgpolis Goed, Beter of Best van Univé kunt u deze cursus declareren. Univé biedt als coöperatieve verzekeraar meer dan alleen een verzekering en ondersteunt u om gezond en gelukkig ouder te worden.

Schaapjes tellen Schaapjes tellen