Westfriese bedrijven zetten zich op de kaart in SG Newton

23-01-2019

Westfriese bedrijven hangen nu in de centrale hal van SG Newton in Hoorn. Een unieke samenwerking tussen deze ondernemende school en OndernemendWestFriesland om te laten zien hoe belangrijk de koppeling tussen onderwijs en bedrijfsleven is. Vlak voor de open dagen zijn de doeken van de eerste elf bedrijven uit de regio opgehangen, waaronder Deen, Rabobank, Van der Laan, Snaas, Oranje Buiten, De Nadorst en Valk Services.

Idee

Het idee voor de doeken in de school is bij directeur Marion Winkelhuis ontstaan na eerdere succesvolle samenwerkingen met Rob van Loon en Robert-Jan Knook van OndernemendWestfriesland. In 2018 was er een event met Mr. Frank Visser in de school en 5 maart wordt het Ondernemersdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen georganiseerd in het gebouw. Quote is ook in video beschikbaar op Quote 1 (https://www.youtube.com/watch?v=pGzjiJidHPg)

Meer bedrijven

Winkelhuis zegt dat er op de wanden in de verschillende praktijklokalen van de school nog ruimte is voor zeker 20 doeken van Westfriese bedrijven. “Ik denk dat de Westfriese bedrijven hier moeten hangen omdat hier hun personeel van de toekomst wordt opgeleid”, zegt Winkelhuis. Quote ook in video beschikbaar op Quote 2 (https://www.youtube.com/watch?v=cqi-2k-Lx8A)

Foto: Annemieke Cijs - SG Newton

Foto doeken SG Newton Foto doeken SG Newton