Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 27 januari

27-01-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Zwaluwen ‘30 kwam zaterdag niet in actie vanwege de gesteldheid van het veld.

Op zondagmorgen kwamen daar enkele afgelastingen bij: Hollandia - Hoogeveen, KGB - De Blokkers, HSV Sport - KSV en Hauwert ‘65 - KGB.

De verenigingen die de beschikking hebben over kunstgrasvelden waren ditmaal in het voordeel. Wel gespeeld werd op de sportcomplexen van Always Forward en Westfriezen.

Always Forward - Strandvogels 2-2

In de 4e klasse werd onder niet al te grote belangstelling (Feijenoord- Ajax zal daar debet aan zijn geweest) de wedstrijd gespeeld tussen het Hoornse Always Forward en Strandvogels uit Onderdijk, onder leiding van scheidsrechter Baist. In een boeiende eerste helft kwamen beide teams eenmaal tot scoren, zodat een ruststand werd bereikt van 1-1.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat beide elftallen er een schepje bovenop wensten te gooien, waardoor een speler van Always Forward met een blessure het veld verliet. Niet lang daarna wist Strandvogels tot scoren te komen. Bryan Broeders bereikte met een steekbal Jordy Weel die de doelman wist te verschalken. Dat was het teken voor beide teams om wissels in te zetten. Forwardtrainer Yotti Papamelodias zette onder andere een A-junior in.

In de 60e minuut wist Tommy de Weerd de gelijkmaker te produceren na weifelend optreden van de Strandvogelskeeper. Iets later volgde een afgekeurde goal van Strandvogels, waarna de frustraties bij met name Tommy de Weerd tot uiting kwamen doordat hij de grensrechter omver liep, hetgeen resulteerde in een rode kaart.

Voor de stand had dat geen verdere gevolgen, zodat de wedstrijd werd afgesloten met een 2-2 eindstand, waar beide teams vrede mee konden hebben.

Westfriezen - SEW 3-4

Onder leiding van scheidsrechter Hussaarts en met een mager zonnetje begon de ploeg uit Zwaag z’n thuiswedstrijd tegen de mannen uit Nibbixwoud. In een rommelige eerste helft waren weinig hoogtepunten te zien. In de 29e minuut slaagde de veelscorende spits Mitch Rekveld van SEW erin om uit het niets de 0-1 op het scorebord te krijgen, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft was het wederom Mitch Rekveld die tot scoren kwam. Met een keihard schot verdween de bal in het doel, hetgeen de 0-2 betekende. In de 57e minuut kreeg Westfriezen weer enige hoop op een goed resultaat doordat Roy Haarms de 1-2 intikte, waarna hij prompt gewisseld werd en Roy Akkerman voor hem in het veld kwam. Ook Kevin Weevers van Westfriezen werd vervangen.

Het maakte de levensgevaarlijke spits Mitch Rekveld allemaal niets uit. Heel veel balbezit heeft de Nibbikker spits niet nodig om zijn doelpunten te produceren. Hij zorgde bekwaam voor de 1-3, waarna het weer de beurt was aan Westfriezen om extra gas te geven. Dat resulteerde in de 2-3 en de gelijkmaker van de voet van Danilo Apreda, zodat Westfriezen zicht leek te hebben op een gelijkspel. Vlak voor tijd boorde Travis Reuser deze illusie de grond in. Met een prachtige vrije trap zorgde hij voor de eindstand van 3-4.

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s live gemist.