Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 3 februari

03-02-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Spartanen - Spirit ‘30 5-0

Onder leiding van scheidsrechter Quint Boogaard en onder een stralend zonnetje wikkelden de Wognummers hun thuiswedstrijd in de 2e klasse af tegen de mannen uit Hoogkarspel.

Spirit ‘30 had vandaag tot veler verrassing trainer Hans Valk gepromoveerd tot hoofdtrainer. Jan Berkhout had tot nu toe het team geleid, doch enkele dagen geleden besloten bestuur en trainer om met onmiddellijke ingang een eind te maken aan de samenwerking. Het zal geen directe gevolgen hebben gehad op het eindresultaat, want de 5-0 was meer dan verdiend. In de 22e minuut tikte Guleed Afhakame de bal over de doellijn. Met een bekeken steekbal van Bram Koppes op Dave Severins wist deze met een knal in de verste hoek de 2-0 op het scorebord te krijgen.

Op zich speelde Spirit ‘30 een goede eerste helft, maar tot scoren kwamen de Hoogkarspelers niet.

In de tweede helft strafte Spartanen nalatigheden van Spirit ‘30 hard af. Tim Bedorf tikte de 3-0 langs keeper Dekker. Nick Velserboer bleek in alle opzichten weer goud waard voor zijn team. Hij speelde een puike wedstrijd. De 4-0 kwam tot stand door een wonderschoon doelpunt van Tim Bedorf. Hij speelde vanaf de zijlijn een bal over de keeper. Van Spiritzijde sprak men van een mazzelgoal. Guleed Afhakame scoorde de laatste goal met het hoofd tegen het lamgeslagen Spirit ‘30, dat sinds de winterstop drie keer op rij een nederlaag heeft moeten incasseren. Een afgetekende overwinning voor Spartanen.

De Blokkers - Winkel 3-2

Onder leiding van scheidsrechter Theo Verbeij uit Ilpendam werd afgetrapt tussen de nummers 6 en 11 van de 3e klasse A. Al in de derde minuut was het prijs voor De Blokkers. Davy Jansen wist de score te openen. In de 11e minuut kreeg Winkel een vrije trap toegekend op de rand van het strafschopgebied. Jeroen Smit tikte de bal bekwaam in de kruising. Tim Klare moest vlak daarna het veld verlaten doordat hij een voet tegen zijn hoofd had gekregen. Zijn vervanger was Jelle Roem.

In de 39e minuut nadat de keeper van Winkel de bal door zijn handen liet glippen scoorde Barry Rageh de 2-1. Niet veel later werd het 3-1 door een prachtig diagonaal schot van Mark de Wit. In de 51e minuut kreeg Winkel een penalty toegekend, die door Rick Fijnheer vlekkeloos werd benut.

Ondanks diverse wissels aan beide kanten en mede veroorzaakt door slordig spel kwam er geen verandering in de stand, zodat De Blokkers de drie punten in eigen huis hield.

Grasshoppers - Westfriezen 3-0

In Hoogwoud kon niet op de reguliere tijd worden begonnen, omdat de scheidsrechter niet was komen opdagen. Mark Rekveld uit Opmeer bleek bereid om de wedstrijd te leiden, zodat een half uur later dan gepland kon worden afgetrapt. Na een half spelen bracht Jim Roodhof de thuisclub op voorsprong. Dat was tevens de ruststand. Tot ver in de tweede helft bleef de bescheiden voorsprong op het scorebord. Door een toegekende penalty in de 74e minuut kon Steven Boer de score uitbouwen. In de allerlaatste minuut werd de eindstand van 3-0 bereikt door een doelpunt van