Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 10 februari

10-02-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Revanche voor Zwaluwen’30 tegen CSV BOL (3-1)

In de allereerste wedstrijd van seizoen – op 22.09.2018 – leed Zwaluwen’30 een dikke 5-1 nederlaag tegen BOL. Een uitslag waar destijds niet mee gerekend werd in Hoorn. Zwaluwen’30 wist nu wat het te doen stond in de thuiswedstrijd tegen de Broek op Langedijkers. De verdediging van de rood-zwarten had er goed het oog in en

beurtelings werd de aanvoerlijn naar de gevaarlijke spits Sietse Brandsma afgesneden door Ivo Rottiné en Jelle Huitema. Zwaluwen’30 speelde de 1e helft gedegen zonder dat van echt grote kansen gesproken kon worden. De straffe wind, dwars over het veld, speelde een grote rol bij beide teams om tot echt goed voetbal te komen. De grootste kans was in de 20e minuut voor BOL; keeper Elmers stopte een laag ingeschoten bal bij de eerste paal met de benen. Uit de daarop volgende corner schampte Brandsma de bal met het hoofd.

In deze fase kreeg ook Zwaluwen’30 enkele goede mogelijkheden; een tweetal vrije trappen misten net de juiste richting om echt gevaarlijk te worden. Wel moest de vaak goed opkomende linkerverdediger Ufuk Ülker noodgedwongen al vervangen worden met een blessure. Over links lagen mogelijkheden dus werd hij vervangen door aanvaller Mukthar Suleiman in de 32e minuut. In de 42e minuut mocht Joey Papamelodias van geluk spreken. De prima leidende scheidsrechter Albert de Jong gaf geel voor een pittige overtreding op het middenveld.

Wie na de rust te laat van de koffie kwam miste 2 doelpunten – voor elk team één. In de 46e minuut mocht Koen Tros van dichtbij de 0-1 aantekenen. Een korte weifeling in de verdediging van Zwaluwen’30 gaf hem de gelegenheid van dichtbij binnen te tikken. De reactie van Zwaluwen’30 kwam snel; Mukthar Suleiman werd prima bediend door uitblinker Thomas Schaap en mocht snoeihard uithalen voor de 1-1 in de 49e minuut. Tussen de 50e en de 70e minuut creëerden beide teams slechts kleine kansjes en speelde het spel zich vooral op het middenveld af. Mede door de weersomstandigheden kon vaak een mede-speler niet op de juiste wijze worden gevonden. Een moegestreden Yannick Kuijpers werd in de verdediging in de 62e minuut vervangen door Calvin den Boer. In de 68e minuut kreeg Mukthar Suleiman – prima aangespeeld in de diepte – een prima kans. Te snel schieten van te ver zorgde ervoor dat hieruit geen gevaar kon ontstaan. In de 77e minuut opnieuw een prima pass van Thomas Schaap op een over rechts sprintende  Mukthar Suleiman. Met een uitstekend strak schot vanaf de rand van het zestienmetergebied bracht hij de stand op 2-1. Thomas Hand verving hierna Joep Rive in  de spits. BOL moest nu komen en zo ontstond de nodige ruimte voor een aanvallend Zwaluwen’30. Een prima schot van Thomas Schaap werd nog verwerkt door keeper Xander Snoek van BOL. Ook Thomas Hand kreeg in de blessuretijd een goede kans op de 3-1. Hij schoot van dichtbij net naast. De 3-1 kwam er toch nog in de blessuretijd (93e minuut); een goede aanval over diverse schijven zorgde ervoor dat Gani Meholli mocht uithalen voor de eindstand van 3-1. Een verdiende overwinning voor een hard werkend Zwaluwen’30.

Hauwert ‘65 - Grasshoppers 0-0

Scheidsrechter Rob Dumont, ooit de beste spelregelkenner van Nederland, moest er speciaal voor uit Utrecht komen met trein en bus, maar buiten enkele gele kaarten behoefde hij geen doelpunten te noteren, want op het slecht bespeelbare veld van de Hauwerters werd er niet gescoord vandaag. Publieke belangstelling was er genoeg, hetgeen mede veroorzaakt zal zijn door enkele afgelastingen. Onder de lat stonden voor Hauwert ‘65 Robin Blaak als vervanger van Sebastiaan Redeker en namens Grasshoppers had de veertigjarige Jaap Zwaan de taak om zijn doel schoon te houden. Dat is beiden gelukt. Dave Neefjes van Grasshoppers leek in de eerste helft tot scoren te komen, evenals Jeroen Houtsma van Hauwert ‘65, maar beide keren kwam het niet tot een geldige treffer. Om het tij te keren voor Grasshoppers, dat ambitieus aan de wedstrijd was begonnen, werd Groot vervangen door Nick Roodhof, maar voor de stand had dat geen verdere gevolgen.

De prima keepende Robin Blaak leek in de tweede helft een imitatie te willen doen van André Onana van Ajax, maar gelukkig voor hem liep het niet net zo fataal af. Halverwege de tweede helft kwam Sander Laan voor Hauwert ‘65 in het veld als vervanger van Jeroen Houtsma, die weer een puike wedstrijd speelde. Ook Thomas Beerepoot betrad het veld en verving Daiwy Chioccarelli. Voor de stand had het geen verdere gevolgen, al diende Robin Blaak nog wel een bal uit de hoek te plukken om de 0-0 vast te houden. Al met al een sportieve wedstrijd met een fenomenale, maar zonder doelpunten.

Westfriezen - Hugo Boys 1-1

Scheidsrechter Jan Reijnen moest van verre komen om de voetbalwedstrijd in Zwaag tot een goed einde te brengen en dat is hem in zeer beperkte mate gelukt. Op het goed bespeelbare kunstgras veld van Westfriezen kwamen slechts weinigen tot een optimale prestatie. Al had het er in het begin van de wedstrijd alle schijn van dat er flink gescoord zou gaan worden. Al in de 5e minuut kwam Westfriezen op voorsprong door een goal van Danilo Apreda. De supporters maakten zich al op voor een verdere uitbreiding van de score, maar werden enkele minuten later al getrakteerd op een tegendoelpunt. Thomas Kunst wist het net te vinden, zodat de mannen uit Heerhugowaard alweer snel op gelijke hoogte kwamen.

In het verdere verloop van de wedstrijd waren nog maar weinig hoogtepunten te noteren. In de tweede helft waren er nog enkele kleine kansen voor Westfriezen en kwam Hugo Boys nog wel tot scoren, doch de grensrechter, aan wiens onpartijdigheid ernstig getwijfeld werd door Hugo Boys, gaf nadrukkelijk aan dat er sprake was van buitenspel, zodat er geen wijziging meer kwam in de stand, waardoor Westfriezen stevig in de middenmoot verder speelt in de 3e klasse.

Hollandia - Purmersteijn 1-1

Always Forward - Sint George 4-2

Kleine Sluis - De Blokkers 2-0

HSV Sport - Strandvogels 1-2

Spartanen - Beemster 2-3