Man (52) uit Hoorn betrokken bij dodelijk ongeval

Politie zoekt getuigen

Op vrijdagmorgen omstreeks 10.30 uur vond er een verkeersongeval plaats waarbij een 77-jarige vrouw uit Zaandam dodelijk gewond raakte. Rond die tijd reed een 52-jarige man uit Hoorn op een vuilniswagen op de Peperstraat in Zaandam. Bij de Symon Claeszstraat wilde hij rechtsaf slaan. Toen hij met lage snelheid rechtsaf ging, kwam het slachtoffer die vermoedelijk op een fiets naast de vuilniswagen reed, daaronder terecht.

Het slachtoffer, een 77 jarige vrouw, raakte ernstig gewond. Zij werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De bestuurder van de vuilniswagen werd (zoals te doen gebruikelijk bij ernstige aanrijdingen) aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vuilniswagen is in beslag genomen voor onderzoek. De politie stelt een (technisch) onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Aangezien nog onduidelijk is hoe het ongeval plaats heeft kunnen vinden, verzoekt de politie eventuele getuigen zich te melden. De politie in Zaandam is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844.

Politiewagen Politiewagen