Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 17 februari

17-02-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

WInst Zwaluwen’30 in/tegen SV Huizen (1-2)

In de 1e klasse A sleepte Zwaluwen’30 bij SV Huizen een belangrijke overwinning uit het vuur. In de 2e wedstrijd van de competitie in Hoorn won SV Huizen nog met de ruime cijfers (1-6). Een dergelijke uitslag in deze fase van de competitie zou Zwaluwen’30 zich niet laten welgevallen.

Zwaluwen’30 kijkt nadrukkelijk naar de bovenste plaatsen van de ranglijst en is daar niet ver vandaan na de winst tegen SV Huizen. Mocht Zwaluwen’30 er in slagen in de beide, komende inhaalwedstrijden tegen resp. FC Aalsmeer en DHSC een goede uitslag neer te zetten, dan lonkt de koppositie in 1 A. Ook voor de 2e periodetitel deed Zwaluwen’30 goede zaken; na 7 wedstrijden (van de 9) staat Zwaluwen’30 op een gedeelde 1e plaats (16 punten en doelsaldo + 7) met DHSC (16 punten en doelsaldo +12). Op 2 maart a.s. speelt Zwaluwen’30 thuis tegen DHSC. Een cruciale wedstrijd; dat is duidelijk.

In de wedstrijd tegen SV Huizen waren in de 1e helft de teams tegen elkaar opgewassen; het verschil zat hem in de afronding. Joep Rive en Mukthar Suleiman maakten het de verdediging van Huizen bijzonder moeilijk. Met snelle rushes van beiden werd de verdediging van Huizen regelmatig uit elkaar gespeeld. Aan de andere kant moest de verdediging van Zwaluwen’30 zeer attent blijven op de uitvallen van Huizen. Ook hier werden enkele goede kansen gecreëerd. In de 7e minuut werd een goede steekpass op waarde geschat door Mukthar Suleiman; de keeper van SV Huizen kon nog redding brengen door een uitgestoken voet. Een minuut later was het wel raak; In de 8e minuut stond de verdediging van Huizen te kijken naar een mogelijke buitenspelposititie van

Joep Rive; de doelman kwam ver uit zijn doel en Joep Rive wist op prima wijze de bal langs de keeper in het verlaten doel te schieten. Stand 0-1. In de 38e minuut een prima kans voor Huizen. De linkerspits verzuimde de bal bij de 1e paal direct binnen te tikken en legde de bal terug bij de 2e paal, waar een andere Huizen-aanvaller net te laat kwam en zo de grote kans verloren ging.

Ook Zwaluwen’30 kreeg voor de rust (42e minuut) nog een kans; een goede Zwaluwen’30-corner werd met het hoofd geschampt door Joep Rive. De bal ging net naast. De laatste kans voor rust was voor Huizen; een van dichtbij ingeschoten bal kon nog net worden weggewerkt tot corner.

In de tweede helft hetzelfde beeld; een over de flanken gevaarlijk Zwaluwen’30 en een SV Huizen dat probeerde de verdediging van Zwaluwen’30 uit elkaar te spelen. Dani Mes werd in de 55e minuut vervangen door Perry Vlasman, terwijl in de 66e minuut Yannick Kuijpers de vervanger was van Thomas Schaap.

Een minuut later (56e minuut) was de stand 0-2. Een vrijgelaten Mukthar Suleiman mocht uithalen vanaf zo’n 20 meter en onhoudbaar voor keeper Brian Willemse vloog de bal in de touwen; een prima doelpunt op een prima moment voor Zwaluwen’30. Wel werden in de volgende twintig minuten enkele goede kansen/voorzetten niet op waarde geschat door de Zwaluwen’30-aanvallers. De 0-3 behoorde in die fase tot de mogelijkheden. In de 72e minuut verving Thomas Hand de moegestreden Gani Meholli.

Het werd nog even spannend; Zwaluwen’30-speler Jouke Huitema verlengde in de 78e minuut een rommelbal tot achter zijn eigen doelman Tim Elmers voor de 1-2. SV Huizen gooide in de laatste 10 minuten alles op de aanval; elke bal werd hoog in het Zwaluwen’30-strafschopgebied gepompt. Veel duw- en trekwerk was het gevolg. Scheidsrechter Roelof Luinge had er goed het oog op en floot gedecideerd voor elke overtreding. In de 82e minuut nog een goede kans voor Zwaluwen’30; Mukthar Suleiman zag zijn schot uiteenspatten op de voet van keeper Willemse van de SV Huizen.

Een prima overwinning voor een heel hard werkend Zwaluwen’30 in alle linies, dat met vreugde zag dat de diverse concurrenten om de bovenste plaatsen punten verspeelden.

Winkel - Westfriezen 0-2

Scheidsrechter Kees Overtoom (broer van oud-Hollandiaan Willy) had de voortkabbelende wedstrijd van de ploegen uit Winkel en Zwaag volledig onder controle en behoefde slechts weinige keren echt actie te ondernemen.

In de 31e minuut kwam Westfriezen geheel volgens de veldverhouding op voorsprong. Na een prachtige serie een-tweetjes kon Danilo Apreda de 0-1 binnentikken, wat tevens de ruststand werd. De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of Max Broers kwam alleen op de keeper af en faalde niet. Hij zorgde op bekwame wijze voor de afronding, waarmee de 0-2 op het scorebord kwam. In de rest van de tweede helft was er eenzelfde weinig enerverend spelverloop. Het onmachtige Winkel kwam niet tot scoren, waardoor Westfriezen met drie punten op zak huiswaarts kon keren.

De Blokkers - VVS ‘46 1-2

De wedstrijd tussen de mannen uit Blokker en Spanbroek was nog maar nauwelijks begonnen of de score werd al geopend. In de 4e minuut werd een voorzet van Patrick Oud binnengekopt door Mick Koopman, waarmee het 0-1 werd. Scheidsrechter Chiraaz Mahabali behoefde geen andere notities te maken in de eerste helft. Wel kwamen er nog twee kansen voor Blokkers en vlak voor rust nog een grote kans voor Mike Groot, die over doel schoot. Ook een afstandsschot van Frank Tool trof geen doel, waardoor de teams konden gaan rusten met een 0-1 stand.

In de tweede helft moest lang gewacht worden voordat er wijziging kwam in de stand. In de 79e minuut kwam Blokkers op 1-1 nadat een schot via Elmar Beerepoot van VVS’46 in doel belandde. Twee minuten later speelde Nick Horvers zijn teamgenoot Stefan Dol vrij, die de 1-2 binnenschoot. In de spannende slotminuten kwam geen wijziging meer in de stand. VVS ‘46 mocht zich de terechte winnaar noemen.

SEW - Hauwert ‘65

De derby tussen SEW en Hauwert ‘65 kende een zeer nerveus begin. Scheidsrechter Huub Sio diende dan ook verschillende malen handelend op te treden. Hauwert ‘65 trad op volle oorlogssterkte in het strijdperk met wederom keeper Blaak weer onder de lat en wenste niet mee te werken aan de intenties van de mannen uit Nibbixwoud om de drie punten in huis te houden. In de eerste helft kwamen beide ploegen ondanks verschillende doelpogingen niet tot scoren.

In de tweede helft kwam Leon Wit bij Hauwert ‘65 in de ploeg. Maar ook hij kon niet voorkomen dat Mitch Rekveld, de veelscorende spits van SEW, in de 73e minuut de 1-0 op het scorebord kreeg. Lang konden de SEW’ers er niet van genieten, want twee minuten later kwam Lars Bakker tot scoren, na prima voorbereidend werk van Thomas Beerepoot.

In die stand kwam geen verandering meer. Ondanks schoten op de paal en een bijna succesvolle actie van Niels Korrel.

DEM - Hollandia 2-0

KSV - Always Forward 4-2

KFC - Spartanen 3-0

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s ’LIVE GEMIST’.