Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 24 februari

24-02-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Ruime winst voor Zwaluwen’30 in/tegen Aalsmeer (0-4)

Zwaluwen’30 behaalde in de inhaalwedstrijd tegen FC Aalsmeer een ruime overwinning. Het resultaat van deze winst is dat de thuis-inhaalwedstrijd van volgende week tegen DHSC beslissend zal zijn wie de winnaar zal worden van de 2e periode. Ook DHSC kwam namelijk tot winst in haar wedstrijd tegen SV Huizen (2-1). Beide teams hebben nu uit 8 wedstrijden 19 punten. DHSC heeft hierbij een doelsaldo van + 13 en Zwaluwen’30 een doelsaldo van + 11. De Utrechters hebben door dit betere doelsaldo aan een gelijkspel genoeg voor periodewinst. Zwaluwen’30 moet dus winnen van DHSC om de 2e periodetitel te behalen.

Het begon allemaal heel voorspoedig in een zonnig Aalsmeer voor Zwaluwen’30. Al in de 3e minuut was het 0-1. Een goede pass van Jouke Huitema bracht Gani Meholli, na een sprint over rechts, vrij voor de goal waar hij de meegekomen Joep Rive eenvoudig kon bedienen en deze wist wel raad met deze mogelijkheid en tikte de bal in het lege doel.

De verdediging van Zwaluwen bestond vandaag uit Perry Vlasman, Joey Papamelodias, Brian Sno en Calvin den Boer. Zij waren de vervangers voor de afwezigen Ivo Rottiné, Dani Mes, Ufuk Ülker en Jelle Huitema. Het hebben van een sterke bank betaalde zich duidelijk uit op deze zaterdag.

Na de 0-1 behield Zwaluwen’30 een duidelijk overwicht. Met snelle aanvallen over de vleugels werd Aalsmeer teruggedrukt op eigen helft. In de 7e minuut een prima afstandsschot van Mukthar Suleiman, welke net langs de verkeerde kant van de paal vloog. Ook het verrassende schot van Joep Rive in de 18e minuut trof hetzelfde lot. Een minuut later was het 0-2. De mee opgekomen verdediger Perry Vlasman bediende Joep Rive. Deze draait om zijn as langs zijn tegenstander en schoot onhoudbaar de bal langs de verbouwereerde doelman van Aalsmeer.

Een vrije trap, van afstand, door Joey Papamelodias, trof net geen doel in de 31e minuut. Dan de 35e minuut; bij een aanval met veel verdedigers in het 16-metergebied van Zwaluwen’30 kreeg een vallende Brian Sno de bal tegen zijn arm. Penalty besliste de scheidsrechter! Aalsmeer wilde dit cadeautje graag uitpakken, maar doelman Tim Elmers van Zwaluwen’30 wenst hieraan geen medewerking te verlenen en kreeg een hand achter de bal. Deze kan daarop worden weggewerkt tot over de achterlijn. De laatste tien minuten van de eerste helft kroop Aalsmeer wat meer uit haar schulp, zonder dat er echte problemen voor Zwaluwen’30 ontstonden.

In de tweede helft een onveranderd Zwaluwen’30. Meteen na de rust (46e minuut) een prima aanval van Zwaluwen’30; Aalsmeer kon alleen redding brengen met het bijna ontkleden van de doorgebroken Mukthar Suleiman d.m.v. shirtje trekken. Penalty besliste de scheidsrechter en een gele (!) kaart voor de Aalsmeer-verdediger.

Joey Papamelodias mocht deze penalty verzilveren, maar hij schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Stand bleef dus 0-2. Zwaluwen’30 hield controle over de wedstrijd. In de 68e minuut kwam Jan Jaap Schaper voor Gani Meholli in het veld. In de 73e minuut soleerde Thomas Schaap door de defensie van Aalsmeer en met een mooi puntertje kon hij deze aanval afronden voor de 0-3. Na dit doelpunt kwam in dezelfde minuut Thomas Hand voor hem in het veld.

Direct daarna speelde Aalsmeer met 10 man; de shirtjestrekker kreeg alsnog zijn 2e gele kaart en mocht vertrekken. De ruimte die ontstond in de verdediging van Aalsmeer werd direct benut door Zwaluwen’30; Mukthar Suleiman reageerde prima op een steekpass van Thomas Hand en omspeelde de doelman van Aalsmeer voor de 0-4. De laatste tien minuten had Zwaluwen’30 nog aan haar doelsaldo moeten/kunnen werken. Diverse mogelijkheden op een hogere score bleven achterwege. Jim Nelen kwam nog in het veld voor Brian Sno in de 80e minuut. Aalsmeer schoot in de 87e minuut nog een bal op de paal. Dit was het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Komende dinsdagavond speelt Zwaluwen’30 voor de Districtsbeker uit tegen SVL in Langbroek.

Hollandia te sterk voor concurrent AWC: 3-1

Hollandia heeft tegen concurrent AWC een prima overwinning weten te behalen. De mannen uit Wijchen creëerden te weinig kansen om het Hollandia echt moeilijk te maken. Het eerste wapenfeit was wel voor AWC. Na drie minuten zag Boy Visser doelman Nick van Santen voor zijn doel staan, maar zijn schot spatte op de lat uiteen. Hollandia-speler Mike Soepboer schoot hierna voor het doel van AWC over. Doelman Jarik Veltmaat van AWC redde uitstekend op een omhaal, maar net voor de rust zag hij toch de bal in het doel belanden. Een breedtepass van AWC werd onderschept en na een steekpass scoorde Genairo Promes.

Ook in de tweede helft lukte het AWC niet kansen te creëren. Direct na het begin van de tweede helft was het Kevin Giele die de voorsprong voor Hollandia verdubbelde. Een kwartier voor tijd leek AWC wat op te leven toen Freek Thoone de bal na een mooie solo via de binnenkant van de paal in het doel werkte. Dit positieve gevoel duurde echter niet lang want Sven Deen volleyde de bal achter Veltmaat. AWC probeerde daarna nog wat te forceren, maar dat leverde niets meer op, zodat de Hollandianen tevreden de kleedkamer kon opzoeken.

De Zouaven - Spartanen 5-0

Scheidsrechter Lichtvoet had er zin in vandaag en liet iets voor de klok van twee uur het beginsignaal horen. Spartanen moest het vandaag stellen zonder enkele vaste krachten en dat bleek gaandeweg de wedstrijd fataal. In de 23e minuut kwam Zouaven al op voorsprong na een penalty, waarna er in het verdere verloop van de eerste helft niet meer gescoord werd. Na een kwartier in de tweede helft wist Machielsen de score uit te breiden en dat kreeg niet veel later een vervolg, zodat de eindstand van 3-0 in de wedstrijdformulieren leek te komen. In de laatste minuten echter slaagden de mannen uit Grootebroek erin om nog tweemaal tot scoren te komen, zodat het met 5-0 een desastreuze middag werd voor de Wognummers. Het klasseverschil tussen De Zouaven en de Spartanen was simpelweg te groot. De Zouaven staat dan ook fier bovenaan en de verwachting is dan ook dat de ploeg aan het eind van het seizoen de kampioensvlag kan hijsen.

Westfriezen - VVW 2-1

Onder een stralend zonnetje en onder flinke belangstelling wikkelden de Westfriezen en de mannen uit Wervershoof hun wedstrijd af onder leiding van leidsman Rene van Lith. Tot veler verrassing wist VVW in de 23e minuut de score te openen. Lang konden de Wervershovers daar niet van genieten, want twee minuten later al kwam Westfriezen langszij. Bart Overtoom rondde het voorbereidende werk van Danilo Apreda bekwaam af. Na slecht verdedigen door VVW kon in de 32e minuut Max Broers uit de rebound met het hoofd scoren. Nadat Bart Overtoom tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen en dus met rood het veld moest verlaten leek het nog even spannend te worden, maar ondanks wissels aan beide kanten kwam er in de stand geen wijziging, zodat de wedstrijd met 2-1 kon worden afgesloten.

Always Forward - De Valken 5-2

Al vroeg in de wedstrijd tussen Always Forward en de ploeg uit Venhuizen kwam de thuisploeg op voorsprong. In de 7e minuut trof Yf Postma het doel, zodat de 1-0 op het scorebord kwam. In de 20e minuut rondde Erik Appelman van De Valken een voorzet van Sam Vroling bekwaam af, waarmee de stand weer was gelijkgetrokken. Drie minuten later was het dezelfde Erik Appelman die de Venhuizers hoop gaf op een goed resultaat: 1-2. Na ruim tien minuten in de tweede helft liet Always Forward tot uiting komen dat men de punten in eigen huis wenste te houden. Na een fout van Erik Appelman van De Valken scoorde Tom de Weerd de gelijkmaker. De mannen van Yotti Papamelodias stroopten de mouwen op om op voorsprong te komen en dat lukte in de 72e minuut. Caio Chioccarelli zorgde voor de 3-2, waarna Samet Cetin en nogmaals Caio Chiccarelli zorgden voor de eindstand van 5-2, waarmee Always Forward weer in de bovenste regionen vertoeft in de vierde klasse.

Hauwert ‘65 - De Blokkers 2-1

HSV Sport - Victoria O 1-0

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s ’LIVE GEMIST’.