Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 3 maart

03-03-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Zwaluwen’30 mist 2e periodetitel na verlies tegen DHSC (0-1)

Zwaluwen’30 is er niet in geslaagd de 2e periodetitel te veroveren na een niet-verdiend verlies met 0-1 tegen DHSC. Het Utrechtse (Ondiep) team, met veel invloed van de familie Sneijder in de gelederen, was de gelukkigste in de directe confrontatie op een druk Zwaluwen’30-sportpark.

Bij DHSC speelt Rodney Sneijder als middenvelder, is Jeffrey Sneijder assistent-trainer en is Wesley Sneijder supporter, sponsor en adviseur. Het Sportpark van DHSC in Utrecht wordt binnenkort omgedoopt in het Wesley Sneijder Sportpark. De aanwezige Wesley Sneijder ging zonder morren met heel veel supporters/kinderen op de foto.

De wedstrijd tussen de concurrenten voor de 2e periode was een boeiende;

DHSC had aan een gelijkspel genoeg (vanwege een beter doelsaldo) dus Zwaluwen’30 moest deze wedstrijd winnen om 2e periodekampioen te worden.

De 1e helft was het aftasten door beide teams; er werd niet teveel risico genomen en de beide verdedigingen stonden goed. Voorin gebeurde er niet veel; Zwaluwen’30 miste Joep Rive als aanspeelpunt en moest het via de vleugels komen; DHSC vond het allemaal prima, zolang Zwaluwen’30 maar wegbleef uit de 16-meter.

De wapenfeiten van de 1e helft; in de 13e minuut een strak schot van DHSC; net  naast. 28e minuut; een kopbal van Zwaluwen’30; tot corner verwerkt. De grootste kans was vlak voor de rust voor Joey Papamelodias. Zijn vrije kopkans ging net naast de verkeerde kant van de paal. Ruststand 0-0.

In de 54e minuut een nieuwe poging van Joey Papamelodias. Zijn controle over de bal op de achterlijn was het net niet en deze kans ging verloren. Op doel bij DHSC stond oud-Zwaluwen’30-keeper Raymond Homoet en hij bleef de baas bij

een actie van Jouke Huitema in de 60e minuut. Hij bokste de goed ingeschoten bal tot corner. In de 65e minuut had Zwaluwen’30 een doelpunt verdiend; een prachtige aanval over diverse schijven werd afgerond met een strak schot van Thomas Schaap! Jammergenoeg vloog de bal via de onderkant van de lat met een stuiter het veld weer in. Jan Jaap Schaper verving in de 70e minuut Joey Papamelodias. Beide teams maakten zich op voor het laatste kwartier van een wedstrijd waarin Zwaluwen’30 in de 2e helft het betere van het spel had.

In de 74e minuut viel de beslissing; DHSC kreeg alle ruimte om vanaf rechts een verre voorzet los te laten op linkerspits Emre Bal op de rand van 16. Hij kreeg op dat moment iets te veel ruimte van de Zwaluwen’30-verdediging, kapte de bal naar zijn rechterbeen en schoot onhoudbaar voor doelman Tim Elmers de bal in de rechterbovenhoek. Vanaf dat moment stond Zwaluwen’30 voor een schier onmogelijke opgave; 2x scoren in een kwartier!

De laatste 10 minuten speelde Zwaluwen’30 alles of niets; Jim Nelen kwam voor Gani Meholli en Thomas Hand kwam voor Yannick Kuijpers, terwijl laatste man Ivo Rottiné ook naar voren werd gedirigeerd. Veel balbezit voor Zwaluwen’30 was het resultaat, maar echt gevaarlijk voor de goal kon het Hoornse team niet worden. De laatste, echte kans van de wedstrijd was voor DHSC. In de laatste minuut werd de ver uit zijn doel gekomen Tim Elmers omspeeld en van ver werd de bal geschoten op het lege doel van Zwaluwen’30. Op het laatste moment draaide bal links langs de paal in plaats van rechts en zo bleef het bij de 0-1 voor DHSC en mochten zij zich de 2e periodekampioen noemen. Zwaluwen’30 sloot zo de week af in een beetje mineur; uitgeschakeld in de beker en geen periodekampioenschap. In de stand staat Zwaluwen’30 nu 5e met 4 punten achterstand op DHSC en AFC (zat). Zaterdag a.s. speelt Zwaluwen’30 uit tegen hekkensluiter Victoria uit Hilversum.

Hollandia T - SEW

Op het knoertgezellige complex van Hollandia T wikkelden de ploegen uit Tuitjenhorn en Nibbixwoud hun wedstrijd op een prachtig bespeelbaar veld af in de 3e klasse. Afgaand op de ranglijst was de verwachting dat SEW met minimaal 1 punt zou kunnen terugkeren, maar die hoop werd gaandeweg de wedstrijd aan flarden geschoten door het veel sterkere Hollandia T. Bij SEW wordt Keizer zeer zichtbaar gemist, maar dat mag uiteraard geen excuus zijn.

In de 19e minuut hadden de Nibikkers nog steeds goed hoop, doordat Mitch Rekveld de 0-1 aantekende na goed te zijn aangespeeld door Travis Reuser. De veelscorende spits ramde de bal kiezelhard achter de doelman.

In de 31e minuut trok Hollandia T de stand gelijk, al ging daar wel een foutje van keeper Ursem aan vooraf. Aanvoerder Burger zag zijn afstandschot van 35 meter tot veler verrassing in het doel belanden. In de 44e minuut volgde nog een schot op de lat en wenste trainer De Rooij ogenschijnlijk ook aan het spel deel te nemen.

Na rust was het gelijk raak. Eerst was er nog een schot op de buitenkant van de paal door Jordy Hoorn van Hollandia T, maar een minuut later was het echt raak. De doorgebroken Bakker werd na een verdedigingsfout onreglementair tot stoppen gebracht, waarna het voor Hollenberg een koud kunstje was om de 2-1 op het scorebord te krijgen. Een minuut later kwam SEW goed doordat de bal in het zijnet belandde. Maar in de 73e minuut vervloog alle hoop voor de mannen uit Nibbixwoud, nadat Jordy Hoorn de score verder wist uit te breiden. Niet veel later mocht Hollenberg wederom een penalty nemen, nadat Jordy Hoorn door Travis Reuser was neergelegd binnen de beruchte lijnen. Hollenberg ramde de bal kneiterhard in de bovenhoek.

Aansluitend wisselden beide coaches nog, maar het bracht geen verandering in de stand teweeg. Een zeer verdienstelijke en terechte overwinning voor Hollandia T.