Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 10 maart

10-03-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Zwaluwen’30 verspeelt punten bij/tegen hekkensluiter (2-2)

Dure punten wel te verstaan, want de concurrenten AFC en ARC voor de bovenste plaatsen wonnen tegen respectievelijk CSW en DHSC. Ook Roda’46 liet punten liggen tegen WV-HEDW. Victoria, spelend op een koud en nat sportcomplex aan de rand van Hilversum/Nieuw Loosdrecht, heeft vooraf niets meer te verliezen met slechts 4 punten uit 17 wedstrijden. Als promovendus hebben zij zich reeds neergelegd met de degradatie naar de 2e klasse.

Het eerste kwartier was duidelijk voor Zwaluwen’30; Victoria had moeite de lopende spelers van Zwaluwen’30 van zich af te houden. Schoten op het doel van Victoria gingen naast of konden worden gepareerd door de doelman van Victoria. Jouke Huitema moest al in de 18e minuut het veld verlaten met een hamstringblessure. Yannick Kuijpers kwam hem vervangen.

Hoe slechter het weer echter werd (storm/regen),hoe minder Zwaluwen’30 ook ging presteren. Het wachten was op een goal van Victoria. Dit doelpunt kwam in de 40e minuut; een geheel vrije opkomende rechterspits mocht aanleggen voor een schot in de verre hoek. Doelman Tim Elmers was kansloos bij deze 1-0.

Na de rust moest ook Jelle Huitema achterblijven in de kleedkamer met een blessure; zijn vervanger was Brian Sno. Victoria bleef het gevaarlijkste team, terwijl Zwaluwen’30 alle moeite deed om het spel te verplaatsen naar de helft van Victoria. Het laatste kwartier was voor Zwaluwen’30.

Jan Jaap Schaper kwam voor Joey Papamelodias in het veld in de 70e minuut. Een schot van Thomas Schaap in de 74e minuut op het doel van Victoria werd voldoende van richting veranderd om de doelman van de thuisclub het nakijken te geven. Stand 1-1.

Zwaluwen’30 ging daarna vol voor de overwinning. Wel moest het team steeds goed opletten bij de vaak gevaarlijke uitbraken van Victoria. In de 80e minuut schiet Yannick Kuijpers van ver op het doel van Victoria. Mede door de wind en een foutje van de doelman van Victoria vliegt de bal in de bovenhoek voor een voorsprong van 1-2. De volgende minuten waren cruciaal voor de eindstand; Mukthar Suleiman bereikt met de bal de achterlijn en legt uitstekend terug op inlopende Jan Jaap Schaper voor de 1-3 in 82e minuut. Tot grote verbazing van een ieder steekt de assistent-scheidsrechter zijn vlag omhoog voor een buitenspelmoment aan Zwaluwen’30-zijde, hetgeen onmogelijk het geval kon zijn bij een bal welke van de achterlijn werd voorgetrokken. Hier werd Zwaluwen’30 duidelijk gedupeerd. Victoria neemt daarop onmiddellijk de hieruit volgende vrije trap, terwijl de spelers van Zwaluwen’30 nog discussiëren met de scheidsrechter over het afgekeurde doelpunt. De rechterspits van Victoria wist wel raad met deze situatie in de 83e minuut en verschalkte doelman Tim Elmers via de korte hoek. Stand 2-2. Zwaluwen’30 probeerde de laatste minuten nog een overwinning af te dwingen maar schoten van Thomas Schaap en Joep Rive smoorden in een mêlee van spelers in het 16-metergebied van Victoria.

Het Hoornse team mocht nog van geluk spreken toen in de laatste minuut bij een uitbraak van Victoria de bal werd overgeschoten. Zwaluwen’30 verspeelt hiermede dure punten tegen de hekkensluiter van 1 A. Een hekkensluiter waartegen het in de storm en regen moeilijk voetballen was en zeker ook gezien het spelbeeld van de hele wedstrijd een puntje verdiende.

Hauwert ‘65 - Kleine Sluis 2-2

Een tegen degradatie strijdend Hauwert ‘65 was er op het zeer moeilijk bespeelbare veld alles aan gelegen om minimaal 1 punt te halen tegen koploper Kleine Sluis uit Anna Paulowna. In de 19e minuut was het al bijna raak. Jeroen Houtsma schoot de bal echter net langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten later leek het Kleine Sluis te lukken om de score te openen, maar gelukkig voor Hauwert ’65 werd de inzet op het laatste moment gepareerd. Toch slaagde Kleine Sluis er enkele minuten later in om op 0-1 te komen door Geert Weel, waarmee tevens de de ruststand werd bereikt.

In het begin van de tweede helft had Jeroen Houtsma de gelijkmaker op de schoen, maar tot droefenis van alles wat Hauwert ‘65 was slaagde hij er niet in om de stand gelijk te trekken. Enkele minuten later kwam Hauwert ‘65 goed weg. De ruim opgekomen aanhang van Kleine Sluis veerde al overeind, maar het werd op het laatste moment geen treffer.

In de 65e minuut kwam Hauwert ‘65 ietwat gelukkig op gelijke hoogte. Jeroen Houtsma wist een penalty te versieren en Lars Bakker liet dit buitenkansje niet onbenut. Aansluitend werden door beide trainers nog wisselspelers ingezet en liep een der spelers van Kleine Sluis tegen een gele kaart aan.

Niet veel later kwam Hauwert ’65 wederom fortuinlijk op voorsprong. Een mislukte voorzet belandde tot ieders verbazing in het doel, waardoor de thuisploeg zich tot de laatste minuut tot winnaar dacht te kunnen kronen, maar scheidsrechter Abdullah Oughris dacht daar anders over en liet aanzienlijk langer doorspelen dan de negentig minuten. In de dying seconds prikte Mark Geerlings een voorzet van Pelle Beerse achter de keeper, waarmee de wedstrijd eindigde in een ongelooflijke apotheose.

Always Forward - Kwiek ‘78 3-3

Onder leiding van scheidsrechter Berends trapten Always Forward en het onderaan de ranglijst bungelende Kwiek ’78 uit Avenhorn af op een ondanks de weersomstandigheden prima bespeelbaar veld. In de 23e minuut verschalkte Robert Van Noort de keeper van Kwiek ’78, waarmee de 1-0 op het scorebord kwam. Vijf minuten voor rust werd het zelfs 2-0 na een doelpunt van Jim Haverbus, waarna voor het rustsignaal nog enkele kansen onbenut bleven. Vijf minuten na rust kreeg Tommy de Weert nog een grote kans om de score verder uit te bouwen, maar op de lijn wist een verdediger van Kwiek ’78 redding te brengen. Na een scrimmage werd het harde werken van Kwiek ’78 toch beloond. Mathijs Grenen wist de 2-1 tot stand te brengen. In de 75e minuut passeerde Tommy de Weerd enkele tegenstanders en wist vervolgens ook tot scoren te komen: 3-1. Niet veel later werd 3-2 door Peter Kwiet met een strakke schuiver in de hoek en vijf minuten voor tijd kwam zelfs de gelijkmaker tot stand, waarmee beide teams vrede konden hebben.

Texel ‘94 - Westfriezen 1-1

Het zeer jonge team van Texel ’94, met daarin twee spelers van 16 jaar, was er vanaf de eerste minuut alles aan gelegen om stappen te ondernemen om de onderste plaats te verlaten. Om dat te bereiken zal het team nog heel veel punten moeten zien te behalen, want tot vandaag bleef het puntentotaal beperkt tot 5. Ondanks het goed bespeelbare kunstgrasveld werd het een weinig verheffend schouwspel. Na een half uur spelen kwam Westfriezen verdiend op voorsprong. Max Broers wist een goede counter te bekronen met een doelpunt. Dat werd tevens de ruststand. In de 73e minuut werd het tot vreugde van de eilandbewoners gelijk. Een ongelukkige handsbal binnen het strafschopgebied werd bestraft met een penalty, die onberispelijk werd benut.

Daarna werden nog verschillende kansen gecreëerd door met name Westfriezen, maar de uitstekende keeper van Texel ’94 liet zich niet verder verschalken. Robin Valk liep nog tegen een gele kaart op, maar verdere wapenfeiten vielen er niet te noteren. Eindstand 1-1 derhalve.