Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 17 maart

17-03-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Spartanen - Assendelft 0-3

Aanvankelijk leek het in de strijd, geleid door scheidsrechter Peter de Waard, in de tweede klasse tussen Spartanen en Assendelft allemaal goed te komen voor Spartanen. De ploeg begon gedreven en gemotiveerd. De straffe wind bleek voor beide teams niet bevorderlijk om tot hoogstaand voetbal te komen. Assendelft speelde met de geruststellende wetenschap al een periodetitel op zak te hebben. Maar het was  toch Spartanen dat de eerste echte mogelijkheid kreeg. Herlar kreeg de bal in bezit en hoefde voor een leeg doel slechts in te tikken, maar liet dat tot verbijstering van alle toeschouwers na.

Na een half uur spelen was het de ploeg van trainer Alex Geernaert die toesloeg. Jesse Schleeper scoorde de 0-1 voor de mannen uit Assendelft. Uit de diverse corners die Spartanen kreeg toegewezen kwam niets voort, omdat ze stuk voor stuk uiterst matig van kwaliteit waren. Wel deed Spartanen er alles aan om de stand gelijk te trekken, maar ondanks het prima spel van Dave Severins lukte dat niet. Jammergenoeg was Davy Stam, in tegenstelling tot andere optredens, vrijwel onzichtbaar op het veld. Hij werd in de tweede helft dan ook gewisseld ten gunste van Langedijk.

Na ruim een uur spelen eindigde een kopbal van Bram Koppes op de lat, waardoor de gelijkmaker uitbleef. In de 65e minuut scoorde Mark de Vries namens Assendelft het tweede doelpunt, om niet veel later de genadeslag uit te delen middels Jesse Schleeper, die daarna verschillende pogingen ondernam om de hattrick op zijn naam te krijgen, hetgeen niet lukte. Spartanen zat er inmiddels helemaal doorheen. Er lukte vrijwel niets meer en met name de voorhoede kon gedurende de hele wedstrijd geen potten breken. De beide uitstekende verdedigers Jordy Opdam en Syb Visser van Assendelft hoefden zich niet noemenswaardig in te spannen om de nul vast te houden. De wissels die in het laatste gedeelte van de wedstrijd plaatsvonden konden het verschil niet meer maken.

(Opnieuw) onnodig puntenverlies Zwaluwen’30 (1-1)

Vorige week verloor Zwaluwen’30 tegen de hekkensluiter Victoria onnodig twee punten (2-2). Hetzelfde gebeurde deze week in de thuiswedstrijd tegen één van de koplopers, te weten ARC (1-1). Een fel strijdend Zwaluwen’30 kreeg in de wedstrijd meerdere goede kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar voor het doel ontbrak het aan rust om de bal tussen de palen te schieten. Min of meer hetzelfde scenario van de uitwedstrijd tegen ARC in Alphen aan de Rijn, eerder dit seizoen (toen verlies met 1-0).

De spelopvatting van Zwaluwen’30 was voor iedereen duidelijk in het stormachtige weer; zo snel mogelijk druk zetten op de tegenstander over het gehele veld. Jammer dat scheidsrechter Rembrand Duindam wel erg meeging in het luidkeels ter aarde storten van diverse ARC-spelers. Een aantal gele kaarten voor Zwaluwen’30 was het resultaat!

In de eerste helft kreeg Zwaluwen’30 enkele goede mogelijkheden de score te openen; Joep Rive 2 x en ook Ivo Rottiné kreeg twee vrije schoppen op de juiste plek. De snoeiharde wind was er ook gedeeltelijk de oorzaak van dat de bal de juiste richting ontbeerde. De grootste kans was voor Jan Jaap Schaper in de 39e minuut. Hij schoot tegen de benen van de keeper.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Een fel jagend Zwaluwen’30 tegen een afwachtend en counterend ARC. Twee doelrijpe kansen voor Zwaluwen’30 in de 62e en 64e minuut; Thomas Schaap schoot tegen de keeper en Jan Jaap Schaper kon de bal van dichtbij in een leeg doel deponeren, maar hij zocht het doel te hoog en weg was deze enorme kans.

In de 66e minuut werd een speler van ARC aangetikt in het 16-metergebied. De scheidsrechter zag er geen penalty in. In de 77e minuut gebeurde dan toch waar eenieder met een Zwaluwen-hart al bang voor was; bij een scrimmage voor het Zwaluwen-doel werd de bal tegen de arm van de vallende Jelle Huitema geschoten en nu legde de scheidsrechter de bal wel op de stip voor een penalty.

Doelman Tim Elmers wist de bal in eerste instantie te stoppen, maar in de rebound werd het toch 0-1. Zwaluwen’30 bleef erin geloven en wisselde uitsluitend aanvallend. Jim Nelen kwam in de 80e minuut in het veld en dwong zijn directe tegenstanders tot wanhoop; uit een van deze aanvallen wist Jim zeker vier spelers uit te spelen en de bal panklaar af te leveren bij Gani Meholli die in de 89e minuut van dichtbij de gelijkmakende 1-1 mocht aantekenen.

Zelfs in de blessuretijd had Zwaluwen’30 de wedstrijd nog mogen/kunnen winnen; Mukthar Suleiman wist in de spits Thomas Hand te bereiken en deze schoot, via een uitgestoken vuist van de keeper van ARC, de bal over de deklat.

In dezelfde blessuretijd nog een scrimmage voor het doel van ARC. Zwaluwen’30 wist de trekker niet over te halen voor de winst, ook niet na protesten voor een ARC-handsbal (?) in de 16-meter. Wel kreeg Mukthar Suleiman zijn tweede gele (dus rode) kaart door te blijven protesteren bij de scheidsrechter.

Op de ranglijst staat Zwaluwen’30 nu op plaats vier met 8 punten achterstand (31 punten) op koploper AFC-zat. (39 punten), DHSC (36 punten), en ARC (35 punten).

Volgende week de uitwedstrijd tegen De Zuidvogels in Huizen.

Apollo ‘68 - Always Forward 1-2

Kwiek ‘78 - HSV Sport 2-3

Westfriezen - Hauwert ‘65 1-2

VVW - De Blokkers 2-1