Boekpresentatie Veiling Bangert en Omstreken

20-03-2019

Zondag 24 maart zal in de Dorpskerk, Dorpsstraat 8 in Zwaag, door de Stichting Historisch Zwaag, een boek worden gepresenteerd over de vroegere veiling in de Bangert en omstreken. Het programma begint om 14 uur en omvat sprekers, filmbeelden en fototentoonstelling. Aan wie het eerste exemplaar van het boek wordt overhandigd is een verrassing.

Zwaag was, met Blokker, tot ongeveer 1980 landelijk bekend vanwege het fruitgebied ’De Bangert’. In de beide dorpen was er een veilingvereniging met bijbehorend gebouwencomplex. In Zwaag verwijst de straatnaam ’De Oude Veiling’ op het gelijknamige industrieterrein, nu nog naar de activiteiten van weleer. Van 1909 tot 1983 was op die plek de veilingvereniging ’Bangert en Omstreken’ gevestigd. Het was jarenlang de grootste werkgever in Zwaag.

Het boek is vervaardigd om het geheugen wat op te frissen en latere generaties deelgenoot te maken van wat er op de veiling in Zwaag allemaal gebeurde. In het boek komen veel mensen aan het woord die er gewerkt hebben en is geillustreerd met veel fotomateriaal. Het boek is mede tot stand gekomen met een bijdrage van de afdeling erfgoed van de gemeente Hoorn. Het is te koop voor 15 Euro.

Bron: Stichting Historisch Zwaag

Stichting Historisch Zwaag Stichting Historisch Zwaag