Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 24 maart

24-03-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Fortuna Wormerveer - Hollandia 0-3

Met hoge verwachtingen werd uitgekeken naar de Noord-Hollandse derby tussen Fortuna Wormerveer en Hollandia. Vandaar ook dat er flink wat publiek langs de lijn stond. De liefhebbers kregen in Hollandia een terechte winnaar. Op de 0-3 winst valt weinig af te dingen.

Hollandia opende, gehuld in het groen, met een schot dat op het nippertje over het doel gewerkt kon worden. Vervolgens was het Fortuna dat het heft in handen nam en een aantal keren dicht in de buurt kwam van Hollandia-goalie Nick van Santen. De boomlange doelman wist steeds handelend op te treden.

Na een half uur spelen leek Fortuna te gaan scoren, maar de bal ketste af. De daaropvolgende uitval leek vervolgens Hollandia tot scoren te verleiden, maar ook hier volgde geen afronding. In de 39 minuut was het toch verrassend Hollandia dat op voorsprong kwam. Thomas de Jong wist goed gebruik te maken van de geboden ruimte.

Na de pauze werd van Fortuna nieuw elan verwacht, dat er evenwel niet uit kwam. Dat kwam wellicht mede door de snelle 0-2 van Jorg Ooievaar. Trainer Martin van Fortuna wisselde twee man om de bakens te verzetten. Het mocht niet baten. Te passief, te vaak de tweede bal kwijt en gewoon een prima spelend Hollandia maakten dat de 0 aan Wormerveerse zijde bleef staan. In de slotfase werd het zelfs nog 0-3 en viel de wedstrijd in het slot. Dat resultaat maakte dat er langs de lijn in Wormerveer gemopperd werd en besloten om dan maar niet meer op zaterdagavond te gaan spelen. Bij Hollandia werd daar anders over gedacht.

OVERWINNING ZWALUWEN’30 TEGEN DE ZUIDVOGELS DOOR MAXIMALE INZET (1-3)

Zwaluwen’30 schreef weer eens een driepunter in de uitwedstrijd tegen De Zuidvogels. Mukthar Suleiman zat een schorsing uit, maar de bank van Zwaluwen’30 is dit jaar prima bezet. Door de overwinning blijft Zwaluwen’30 als 4e in het spoor van de leiders DHSC, AFC en ARC. De achterstand op de beide koplopers (DHSC en AFC) is 5 punten met nog 6 wedstrijden te spelen.

Zuidvogels heeft de punten hard nodig en de verwachting was, mede door de 0-3 nederlaag in de thuiswedstrijd, dat het niet eenvoudig zou worden. Het werd ook geen eenvoudige overwinning voor Zwaluwen’30. In de 10e minuut kreeg Zuidvogels de eerste kans; een vrije schop vanaf de punt van de 16,

werd net naast gekopt. In de 16e minuut de eerste kans voor Zwaluwen;30; de mee opgekomen Calvin den Boer schoot de bal in de handen van de keeper. Hetzelfde gebeurde een minuut later; Joep Rive kopte, vrij voor de keeper, de bal in zijn handen. In de 20e minuut speelde Joey Papamelodias zich prima vrij aan de zijlijn en schoot daarna prima in. De keeper kreeg er nog een vuist achter en werkte de bal over de doellat tot corner. In de 28e minuut was het 1-0. Jelle Huitema raakte de bal niet goed en deze stuiterde richting doel van

Zwaluwen’30. Tussen keeper Tim Elmers en Ivo Rottiné ontstond een misverstand wie de bal zou pakken resp. wegwerken. Westfries Pieter Koopman is dan de slimste; hij tikte de bal tussen beiden in het lege doel. Vier minuten later is de stand weer 1-1. Jelle Huitema ging goed door in het 16-metergebied van Zuidvogels en werd aangetikt. De scheidsrechter besloot tot een penalty,

welke werd benut door aanvoerder Ivo Rottiné. In de 39e minuut een vrije trap voor Zuidvogels op een mooie plek. De bal werd overgetikt door Tim Elmers. In de 42e minuut kwam Zwaluwen’30 op 1-2; een bal over diverse schijven werd op doel geschoten en kon half worden weggewerkt door de doelman van Zuidvogels. In de rebound wist Gani Meholli wel raad met de bal en schoot deze langs de doelman en een speler op de lijn.

In de tweede helft pakte Zuidvogels Zwaluwen’30 agressief aan en veroverde zo een overwicht. Zwaluwen’30 zette hier heel veel werklust tegenover, vooral in de laatste linie onder leiding van een uitstekend spelende Ivo Rottiné, die vooropging in de strijd. Een grote kans voor Zuidvogels in de 57e minuut. Tim Elmers moest tot twee keer redding brengen bij de eerste paal. Zuidvogels ging vooral de lange bal spelen en Zwaluwen’30 probeerde zich hier onderuit te spelen.

In de 74e minuut twee wissels aan Zwaluwen’30-zijde; Jim Nelen en Brian Sno kwamen voor resp. Thomas Schaap en Jelle Huitema. Jim Nelen is ook diegene die de wedstrijd in het slot gooide; een diepe bal wist hij op waarde te schatten

en hij verschalkte de keeper en een verdediger bijna op de doellijn van Zuidvogels voor 1-3 in de 81e minuut. In de 82e minuut kwam Perry Vlasman nog voor Gani Meholli in het veld. In de 89e minuut nog een kopbal van Zuidvogels op de lat.

Zwaluwen’30 wint dus met 1-3 van Zuidvogels in Huizen, door vooral heel hard te werken en zo een overwinning uit het vuur te slepen.

Volgende week is Zwaluwen’30 vrij en op 6 april is het Zwaluwen’30 tegen Roda’46 in Hoorn.

SEW - Grasshoppers 2-1

Het 90-jarige SEW trad op het prachtige complex De Dres onder grote belangstelling aan tegen Grasshoppers, dat vandaag de mogelijkheid om de koppositie over te nemen. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar volkomen in evenwicht. Scheidsrechter Jochem Puts behoefde weinig in te grijpen, waarmee een ruststand werd bereikt van 0-0.

In de 58e minuut was het raak. En uiteraard was het Mitch Rekveld die het doelpunt op zijn naam mocht krijgen. Een diep gespeelde bal joeg hij in de hoek met zijn linkerbeen. In de 70e minuut maakte Jeffrey Keizer eindelijk weer zijn opwachting in het team van SEW. Hij zou in die twintig minuten speeltijd een belangrijke rol opeisen. In de 73e minuut kwam Jos van der Laan in het veld bij de Grasshoppers. Twee minuten later kreeg zijn team een hele grote mogelijkheid om de score gelijk te trekken. In een twee tegen één situatie slaagden de voorwaartsen er echter niet in om dit buitenkansje te verzilveren. In de 80e minuut knalde invaller Thomas Groot van Grasshoppers net langs de verkeerde kant van de paal. Pal daarna werd Mitch Rekveld door Jeffrey Keizer op briljante wijze vrijgespeeld voor de keeper, maar deze bleek ditmaal minder effectief. Enkele minuten later moest de uitstekend keepende Thomas Ursem van SEW tot twee keer toe op fraaie wijze redding brengen. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd sloeg Grasshoppers toch nog toe. Uit een vrije trap van Luka Vogel kon Roodhof raak koppen, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel leek te eindigen. Maar, zoals gezegd, wenste Jeffrey Keizer zijn rentree te bekronen en deed dat op schitterende wijze in de allerlaatste minuut, waardoor de eindstand werd bepaald op 2-1.

Always Forward - WMC 11-0

Westfriezen - Vios W 0-0

Hollandia T - De Blokkers 0-1

HSV Sport - Dynamo 2-1

Hauwert ‘65 - Hugo Boys 1-1

Schoten - Spartanen 2-5

Live uitzending van ’Sport op zondag’ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl) of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s ’LIVE GEMIST’.