Achtervolging, agressieve cafébezoeker, surveillance Kersenboogerd

24-03-2019

De afgelopen twee nachten heeft de politie controles gehouden in Hoorn. In totaal werden 11 personen aangehouden voor rijden onder invloed. Er zijn meerdere rijbewijzen ingevorderd, dagvaardingen uitgereikt en hoge bekeuringen uitgedeeld.
 

Achtervolging

Bij controle op de provinciale weg tussen de turborotonde en het Keern ging een van de ter controle aangehouden personen met zijn auto uit de rij en wurmde zich tussen voertuigen en agenten door die op de weg stonden om hun werk te doen. Een snel reagerende agent probeerde zijn voertuig voor de vluchtende automobilist neer te zetten, maar deze was te snel. Onmiddellijk werd door meerdere politievoertuigen de achtervolging ingezet. De automobilist werd klemgereden bij de Blauwe Berg. Hij bleek beschonken. 
 

Agressieve cafébezoeker

Op de Roode Steen werd een bezoeker uit een café gezet en viel daarbij hard met zijn hoofd op straat. Hij bleef bewusteloos op straat liggen. Toen hij bijkwam verzette hij zich hevig en begon te vechten met de toegesnelde politieagenten. Omdat hij zwaar onder invloed was van alcohol en misschien ook van andere middelen, werd een ambulance opgeroepen.

Al vechtend moest hij de ambulance in worden getrokken. Agenten moesten mee om hem in de ambulance in bedwang te houden.  Pas na 3 spuiten in het ziekenhuis werd hij rustig.

Controle in de Kersenboogerd

De politie is ook actief geweest in de Kersenboogerd. Er is gesurveilleerd in burger en opvallend met bikes, motoren en meerdere voertuigen. Het was rustig, er was in beide nachten 1 melding van overlast door jongeren.

Bron: Hoorn Basisteam Politie 

 

Politielogo op jack Politielogo op jack