Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 31 maart

31-03-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Vios W - Westfriezen 2-1

Onder een lekker zonnetje was Westfriezen vol goede moed begonnen aan de uitwedstrijd tegen VIOS-W. Maar al heel snel kwam de ploeg uit Zwaag op een achterstand. In de 4e minuut scoorde Sam Bruin 1-0 voor VIOS-W. Ondanks het moeilijk te bespelen veld wist Westfriezen toch een aantal kansen te creëren, maar de rust werd bereikt met een 1-0 stand.

In het begin van de tweede helft kwam Vios-W via een geluksballetje op 2-0. Doelpuntenmaker was Nick Schipper. In de 86e minuut kwam er toch weer enige hoop op een punt, doordat Youri Akkerman de 2-1 scoorde, maar verder liet de ploeg uit Warmenhuizen het niet komen, waardoor het zich nog steeds de trotse lijstaanvoerder kan blijven noemen.

Bij Westfriezen was er ondanks dit resultaat toch reden tot vreugde. Andre van der Molen - Mister Westfriezen - werd dit weekend in het zonnetje gezet vanwege zijn verjaardag en zijn vele bijdragen aan de voetbalvereniging uit Zwaag. Zijn zoons Paul en Rob speelden met twee jeugdteams waar Andre coach van was een wedstrijd tegen elkaar. Het ene team van de generatie van Paul, het andere team van de generatie van Rob. Andre (foto) en zijn vrouw werden volop in het zonnetje gezet op sportpark ’t Krijt. De festiviteiten waren er dan ook de oorzaak van dat Andre ditmaal geen radioverslag deed van zijn cluppie.

Hauwert ‘65 - VVW 6-1

Een ontketend Hauwert ‘65 beleefde op het drukbezochte voetbalcomplex een geweldige middag, ondanks de afwezigheid van aanvoerder Lars Bakker. Hauwert ‘65, al tien wedstrijden ongeslagen, waarvan het merendeel door gelijke spelen, kwam al in de 9e minuut op voorsprong tegen het op volle oorlogssterkte spelende VVW. Daiwy Chioccarelli wist de bal met zijn ‘chocoladebeen’ in het doel te werken na slecht verdedigen van de Wervershovers. Acht minuten later was het dezelfde speler die een voorzet van Lex Bakker promoveerde tot doelpunt. In de 21e minuut leek VVW een tegendoelpunt te produceren, maar keeper Blaak ranselde de bal uit de bovenhoek. Na een half uur spelen passeerde Lex Bakker maar liefst vier spelers van VVW, waarna Stefan van Diepen de bal in de kruising joeg: 3-0.

In de tweede helft was Daiwy Chioccarelli in de kleedkamer achtergebleven en betrad Sander Laan het veld. Vijf minuten na de hervatting werd de verdediging van VVW door verschillende spelers van Hauwert ‘65 gedold, waarna Jansen de actie wist te bekronen: 4-0.

Vanaf dat moment maakte VVW een geslagen indruk. Zeker nadat na een uur spelen dezelfde Jansen wederom doeltreffend was, zodat de gifbeker voor VVW nog niet leeg was. In de 62e minuut slaagde de ploeg er toch in een tegendoelpunt te produceren, waarna in de 80e minuut het eindresultaat van 6-1 werd bereikt door een goal van Sander Laan. Ook de ingezette wissels konden daar niets aan veranderen, ook al zou Sebastiaan Redeker er heel wat voor over hebben gehad om als veldspeler (normaal staat hij onder de lat) een doelpunt tegen de touwen te jagen. Het mocht niet zo zijn, maar Hauwert ‘65 ging dolblij van het veld af na deze memorabele overwinning.

De Bataven - Hollandia 2-0

Live uitzending van ’Sport op zondag’ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl) of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s ’LIVE GEMIST’.

Op de foto: het feestvarken en Radio Bontekoe sportverslaggever Andre van der Molen