Radio Bontekoe krijgt radiofrequentie definitief toegewezen

05-04-2019

Blijdschap bij Radio Bontekoe! Deze week is het officiële bericht binnengekomen dat de etherfrequentie waarop Radio Bontekoe afgelopen 2 jaar heeft uitgezonden, definitief aan Radio Bontekoe is toegewezen door het Agentschap Telecom. Dat is de organisatie die gaat over het verdelen van etherfrequenties in Nederland.

Lange tijd was onduidelijk of Radio Bontekoe gebruik kon blijven maken van de frequentie AM 828 kHz/362 meter middengolf. De radiofrequentie was tijdelijk uitgegeven. Het Agentschap Telecom, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, heeft deze week aan die onduidelijkheid een einde gemaakt.

Er wordt gewerkt aan een nieuwe stabiele zendantenne voor Radio Bontekoe. Tijdens de storm van enkele weken geleden is deze kapotgewaaid waardoor het geluid van Hoorn tijdelijk uitsluitend via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl) te horen is. Radio Bontekoe, het geluid van Hoorn, zal snel weer (definitief!) in een groot deel van Noord-Holland via de ether te horen zijn.

Zendantenne Radio Bontekoe Zendantenne Radio Bontekoe