Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 7 april

07-04-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

(OPNIEUW) DRIEPUNTER VOOR ZWALUWEN’30 (3-1)

De uitwedstrijd half december 2018 werd relatief gemakkelijk gewonnen van Roda’46 (1-5). Dit terwijl het team uit Leusden toen net de 1e periode had gewonnen. Zo eenvoudig ging het afgelopen zaterdag niet! Het duurde tot 5 minuten voor het eindsignaal voordat Zwaluwen’30 de wedstrijd definitief kon beslissen. Zwaluwen’30 had het zichzelf eenvoudiger kunnen maken, zonder de afwezige Jan Jaap Schaper en de geschorste Ivo Rottiné en Jouke Huitema, als het team in de beginfase de kansen niet ongebruikt had gelaten. De 1e kans in de wedstrijd was voor Roda’46; in de 3e minuut een vrije kopkans net over de lat uit een hoekschop. Al in de 6e minuut was de eerste kans voor Zwaluwen’30 meteen ook de 1-0; een vrije trap werd niet goed weggewerkt door de verdediging van Roda’46 en Joep Rive was er als de kippen bij om deze kans af te ronden. In de 20e en de 22e minuut had Zwaluwen’30 de score kunnen/moeten verhogen; na een scrimmage voor het doel van Roda’46 kon de bal met moeite worden weggewerkt en daarna mocht Mukthar Suleiman op snelheid doorgaan over links. Zijn strakke schot ging echter voorlangs. Doelman Tim Elmers was in de 27e minuut attent bij een gevaarlijke doelpoging van Roda’46.

Direct na de rust een zelfde beeld van de wedstrijd; 2x een goede voorzet vanaf rechts door Dani Mes kon niet worden benut door resp. Gani Meholli (net naastgekopt) en Thomas Hand (schot over de lat). In de 56e een heuse stuiterbal net buiten de 16-meter. Mukthar Suleiman is dan de slimste van het stel en weet door een boogbal zowel de verdediger als de uitgekomen doelman van Roda’46 te verschalken en de 2-0 op het scorebord te brengen. Meteen daarna kwam Wietse van Diepen voor Thomas Hand en Joey Papamelodias voor Thomas Schaap in het veld.

In de 66e minuut de aansluitingstreffer voor Roda’46; doelman Tim Elmers kreeg een schot van afstand niet geheel onder controle en moest toestaan dat hij in de rebound van dichtbij werd verslagen (stand 2-1).

Twintig minuten lang kon de wedstrijd daarna nog twee kanten uitgaan; Roda’46 drong aan en Zwaluwen’30 liet zich inzakken en gokte op de counter. Beide teams kregen in deze fase kleine kansjes. Jim Nelen verving Mukthar Suleiman in de 86e minuut. In dezelfde minuut ging Joep Rive goed door over rechts en wist Joey Papamelodias te vinden voor het doel. Joey draaide weg van zijn tegenstander en liet met een strak schot in de rechterbenedenhoek de doelman van Roda’46 kansloos. Stand 3-1. Jim Nelen maakte, met de bal, in de 90e minuut nog enkele mooie pirouettes om zichzelf vrij te spelen in de 16; een verdediger van Roda’46 kreeg er nog net een teen achter en voorkwam een bijna zeker doelpunt. Eindstand 3-1.

Met deze driepunter blijft Zwaluwen’30 meedoen voor de bovenste plaatsen van de ranglijst. Volgende week de uitwedstrijd in Amsterdam tegen WV-HEDW, een team onderin de ranglijst, dat de punten hard nodig heeft om uit de problemen te geraken.

VVW - Westfriezen 3-3

Ruim 200 mensen waren in Wervershoof afgekomen op de wedstrijd tussen VVW en de ploeg uit Zwaag. In de eerste helft viel er maar weinig te genieten voor de toeschouwers en het leek er dan ook op dat scheidsrechter Kerssens geen doelpunten hoefde te noteren, maar daar kwam in de 45e minuut toch nog verandering in en wel ten gunste van Westfriezen. Uit een corner van Youri Akkerman wist Wesley Mak het doel te vinden, waardoor de ruststand werd bereikt met een 0-1 stand. Al snel na de hervatting kwam VVW op gelijke hoogte, doordat Tom Smit doeltreffend was. Niet lang daarna kwam de thuisploeg op voorsprong. Na mistasten van doelman Stafan Punter was het voor Raymond Koning een koud kunstje om de 2-1 op het scorebord te krijgen. In de 72e minuut was het dezelfde Raymond Koning die voor de 3-1 zorgde. Het zag er met nog maar twintig minuten te spelen naar uit dat Westfriezen puntloos zou terugkeren naar Zwaag. Toen Westfriezen echter een penalty kreeg toegewezen, die door Mitchel Gieltjes werd benut, kregen de spelers weer hoop op in ieder geval een gelijk spel. Tot grote teleurstelling van alles wat VVW was gebeurde dat ook. Wesley Mak wist vlak voor tijd de 3-3 binnen te tikken, zodat de punten dienden te worden verdeeld.

Spartanen - De Zouaven 1-3

Koploper Zouaven was vandaag afgereisd naar Wognum en liet er vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Peter Steur geen twijfel over bestaan dat het de intentie was om die koppositie vast te houden. Toch had de ploeg geen verweer op een solo van Marsman, die hij inzette vanaf de eigen helft. Na overal omheen te zijn gesoleerd gaf hij de bal af aan Jasper Van Trigt, die er echter niet in slaagde om dit hoogstandje van Marsman af te ronden. Vlak voor rust kwam de 1-0 toch tot stand. Ook al was dat helemaal tegen de spelverhouding in, wist Timo Bedorf tot scoren te komen.

In de tweede helft werd bij De Zouaven Leon Machielsen ingebracht, die tot ieders verrassing niet in de basis was aangetreden. Dat bleek de sleutel tot succes, want middels een onvervalste hattrick wist hij de score om te buigen naar 1-3. Na vijf minuten was hij met een schot van 20 meter voor de eerste keer succesvol. Niet lang daarna sloeg zijn tweede treffer als een granaat in het doel van Spartanen en uiteindelijk zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat ook de eindstand van 1-3 op het scorebord kwam.

Hollandia - Be Quick 1887 0-3

Be Quick 1887 won zondagmiddag in Hoorn voor de derde keer op rij. Een zeer zwak opererend Hollandia werd met 3-0 verslagen. Volkomen terecht, want Be Quick was over de hele wedstrijd de betere ploeg. Na een kwartier spelen opende Rico Cordes de score voor de Groningers. Na rust maakte invaller Mats van der Weel er 2-0 van. Cordes bepaalde met zijn tweede de 3-0 eindstand.

Door de nederlaag staat Hollandia nu onder de achtste plaats in de hoofdklasse A met 31 punten uit 22 wedstrijden.

De Valken - Always Forward 3-2