Wildwest achtervolging in Hoorn

09-04-2019

Maandagavond is een automobilist aangehouden die een stopteken van de politie negeerde. Agenten constateerden kapotte verlichting van de auto waarin de automobilist over de Willemsweg reed.

In plaats van op de rem, trapte de automobilist na het stopteken het gaspedaal diep in en reed met grote snelheid richting stationsgebied. Hij reed door een bussluis en op het Keern zigzaggend tegen het verkeer in door de gesloten slagbomen van de spoorwegovergang, rakelings langs een passerende trein. Met zo’n 100 km p/u racede hij door de Van Dedemsstraat en Koepoortsweg. Daar verdween hij uit het zicht van de achtervolgende politie.

De politie werd kort daarna getipt door een bewoner over de verblijfplaats van de automobilist, waardoor hij kon worden aangehouden. Hij toonde zich agressief en schold de politie uit en weigerde een alcohol en bloedtest. Hij bleek inwoner van Stavenisse (Zeeland) op bezoek in Hoorn. Het bleek ook niet de eerste keer dat hij zich op deze wijze misdroeg. Zijn rijbewijs werd ingenomen en auto in beslaggenomen.

Bron: Politie

Politie logo Politie logo