Tweede Kamerlid naar Hoorn voor zorgvernieuwing

09-04-2019

Op vrijdag 12 april komt Joba van den Berg, CDA -Tweede Kamerlid naar Hoorn om kennis te nemen van het burgerinitiatief Zorg, Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) en komt daarna naar Woonzorgcentrum Westerhaven van Wilgaerden om daar kennis te nemen van de uitvoering van het programma “Radicaal Vernieuwen”.

Van regels naar relaties

Diana Batteljee, teamcoach bij Westerhaven legt uit, ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties’ komt voort uit het landelijke verbeterprogramma ‘Waardigheid en trots, en gaat over liefdevolle zorg voor onze ouderen.

‘Waardigheid en trots’ beoogt de kwaliteit van de verpleegzorg in Nederland te verbeteren. Verpleeghuiszorg die draait om wat belangrijk is voor mensen die zorg krijgen, hun naasten en medewerkers. Zodat mensen kunnen leven en zorg krijgen op manieren die bij hen passen. En medewerkers met plezier en passie kunnen werken. Om dat tot volle wasdom te laten komen, vinden we de verpleeghuiszorg opnieuw uit. Voor Wilgaerden is daarbij locatie Westerhaven aangesloten. We zoeken doorgaand de grenzen op van wat mogelijk is om de droom waar te maken. Als regels of (denk)kaders in de weg staan, kijken we hoe het anders kan, zodat die ondersteunend kunnen zijn. Dat hebben we eerst als pilot binnen Westerhaven gedaan. Vanwege de positieve resultaten rollen we dat nu ook verder binnen de andere locaties uit.’

Joba van den Berg Tweede kamerlid voor het CDA Joba van den Berg Tweede kamerlid voor het CDA