Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 14 april

14-04-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Always Forward - SC Dynamo 4-2

Always Forward heeft vandaag een uitstekend resultaat behaald tegen het in de top van de ranglijst vertoevend SC Dynamo uit Ursem. Al in de 12e minuut was het raak. Caio Chioccarelli tekende voor de 1-0. In het verloop van de eerste helft volgden vele kansen, waarvan de meest aansprekende die van Lucas Sparwijk was die echter niet tot scoren kwam. Vlak voor rust was het dan toch prijs voor Dynamo. Ralf Oldenburg zorgde met een hard schot dat de stand werd gelijkgetrokken. Lang konden de Ursemmers daar niet van genieten, want een minuut later was het Lucas Vaerewijck die een ernstige fout in de defensie van Dynamo afstrafte, waardoor gerust werd met een 2-1 stand. Direct na de rust breidde Always Forward de score uit door Tommy de Weerd. In de 73e minuut wist Dynamo weer iets terug te doen middels Ralf Oldenburg, waardoor er weer zicht kwam op een gelijkspel. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd echter maakte Caio Chioccarelli aan deze illusie een eind, waardoor een eindstand werd bereikt van 4-2.

Westfriezen - De Blokkers 1-1

In de derby tussen de ploegen uit Zwaag en Blokker werd in de eerste helft alles uit de kast gehaald om tot scoren te komen, maar wat er ook werd ondernomen, er verdween geen bal tussen de palen. Dat veranderde gelijk na de hervatting. Wesley Mak tekende voor de 1-0 na een prima actie van Youri Akkerman en dat was gezien het spelbeeld redelijk naar verhouding. In de 65e minuut kwam De Blokkers met een afstandsschot op gelijke hoogte na een fout van keeper Stefan Punter. In het verdere verloop van de wedstrijd vielen weinig hoogtepunten te noteren. Fabian Juan van De Blokkers kreeg na twee keer geel de rode kaart gepresenteerd, maar voor de eindstand had dat geen verdere consequenties.

SEW - VIOS W 4-3

Onder geringe publieke belangstelling begonnen de ploegen uit Nibbixwoud en Warmenhuizen aan hun wedstrijd in de 3e klasse A. De jonge en ietwat nerveuze scheidsrechter Thomas hoefde niet lang te wachten om het eerste wapenfeit in de boeken te noteren. In de allereerste minuut was de weer in de basiself opgenomen Jeffrey Keizer uiterst effectief en zorgde tot veler verrassing voor de 1-0. Niet lang daarna volgde een uitstekende combinatie tussen Jeffrey Keizer en Mitch Rekveld, waarna Travis Reuser wist te scoren. In de 23e minuut slaagde Igor Popovic (een van de drie Servische spelers van Vios W) ervoor dat de 2-1 op het scorebord kwam. Pal daarna knalde Mitch Rekveld nog op de lat, maar tot doelpunten kwam het niet meer in de eerste helft. Pal na rust was het wel weer prijs voor Westfriezen. Wie anders dan Mitch Rekveld strafte een fout in de verdediging doeltreffend af. Na een uur spelen kwam Travis Reuser alleen voor de keeper en dit buitenkansje liet hij niet onbenut: 4-1. Vijf minuten later zorgde Ted Ooijevaar na een indraaiende corner voor 4-2. Aansluitend maakte Alex Knol zijn opwachting in de hoofdmacht van SEW, die Travis Reuser verving. In de 92e minuut kreeg Vios W nog een penalty toegekend van scheidsrechter Thomas, die door Ted Ooijevaar werd benut. Pal daarop werd er afgefloten, zodat SEW met een verdiende overwinning het veld verliet.

Onnodige nederlaag tegen WV-HEDW verkleint kansen van Zwaluwen’30

Zwaluwen’30 heeft in Amsterdam tegen een van de onderste teams op de ranglijst een onnodige nederlaag geleden. Uitzicht op een van de bovenste plaatsen in de eindstand en in de 3e periode is hierdoor behoorlijk aangetast.

Het Hoornse team begon aarzelend aan de wedstrijd en liet daarbij teveel ruimte aan de middenvelders en aanvallers van WV-HEDW, met de snelle Mick van Moerkerk weer in haar gelederen. Ivo Rottiné was op de bank begonnen en daardoor moest er worden geschoven in de verdediging van Zwaluwen’30. Dat kwam de rust in het team niet ten goede en al in de 6e minuut kon WV-HEDW hiervan profiteren doordat Mick van Moerkerk een doorgekopte bal op waarde wist te schatten, vanaf links op snelheid naar binnen trok en de bal met een strak schot in de rechterbenedenhoek achter Tim Elmers mocht deponeren voor de 1-0.

Zwaluwen’30 was even van slag; keeper Elmers was in de 14e minuut al gepasseerd toen Calvin den Boer de bal nog van de doellijn kon trappen. Vlak daarvoor was er aan de andere kant een kans voor Zwaluwen’30 verloren gegaan; een bal werd op het laatste moment van richting veranderd en ging langs de voor Zwaluwen’30 verkeerde kant van de paal tot corner.

In de 17e minuut opnieuw een Zwaluwen’30-kans; Mukthar Suleiman gaat goed door langs de zijkant en speelde de vrijstaande Joep Rive aan. Deze kwam een teen tekort om doeltreffend af te ronden. De bal ging naast. In de 22e minuut een kans voor Thomas Schaap, de keeper bracht redding met een uitgestoken been. De periode tot de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht. Zwaluwen’30 met combinatievoetbal en WV-HEDW met het langere werk op haar snelle splitsen.

Vlak voor de rust een grote kans voor Yannick Kuijpers. Zijn schot was te zacht om de keeper te verontrusten. Afgeven aan de op links mee opgekomen Mukthar Suleiman was ook mogelijk geweest.

Na de rust kwam Ivo Rottiné in het veld voor Calvin den Boer en Thomas Hand voor de geblesseerde Dani Mes. Ivo liet meteen zien dat hij er ook was; een vrije trap van 20 meter vloog net naast het doel. In de 53e minuut speelde Mukthar Suleiman zich vrij voor de keeper; Mukthar schoot de bal tegen de uitstekende keeper van WV-HEDW.

Aan de andere kant – in de 60e minuut - wist ook Mick van Moerkerk keeper Tim Elmers niet te passeren en schoot de bal tegen hem aan. In de 61e minuut een nieuwe kans voor Mukthar Suleiman; hij passeerde drie man, zette uitstekend voor, maar opnieuw wist de keeper van WV-HEDW redding te brengen.

Mick van Moerkerk ging er in de 62e minuut weer vandoor over links. Hij speelde de bal iets te ver voor zich uit en Tim Elmers kon redding brengen. Zwaluwen’30 zette alles op alles om nog in elk geval de gelijkmaker te produceren, terwijl WV-HEDW hierdoor heel gevaarlijk bleef bij de vele counters. In de 68e minuut weer een vrije trap door Ivo Rottiné. Hij gaf deze mee aan Jelle Huitema en deze verlengde de bal bijna tot doelpunt. Aan de andere kant had in de 70e minuut de wedstrijd beslist kunnen zijn toen Ivo de bal verspeelde en drie man op Tim Elmers mocht doorgaan. Het beslissende schot ging naast. In de 71e minuut moet de geblesseerde Thomas Hand het veld alweer verlaten en kwam Jim Nelen hem vervangen. Jim begon met een paar leuke acties en bij een van die acties bleef opnieuw de keeper van

WV-HEDW goed kijken en kon hij de bal veroveren. Het laatste kwartier probeerde Zwaluwen’30 nog iets te forceren, maar de acties waren onvoldoende doordacht om het WV-HEDW moeilijk te maken en moest Zwaluwen’30 zelfs opletten bij de counters van het Amsterdamse team. Het bleef echter 1-0 en zo verspeelde Zwaluwen’30 een mooie positie in de kop van de ranglijst en in de 3e periode.

Hollandia - Alcides 0-0

HSV Sport - RK EDO 0-4

Hauwert ‘65 - KGB 1-3

ZAP - Spartanen 0-3

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s ’LIVE GEMIST’.