Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio maandag 22 april

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Kleine Sluis - Westfriezen 2-0
Dat Westfriezen het moeilijk zou krijgen tegen koploper Kleine Sluis uit Anna Paulowna stond van tevoren al vast. De uitslag van 2-0 doet dat ook vermoeden, maar Westfriezen was gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd in feite de bovenliggende partij. Het verzuimde echter om de gecreëerde kansen te verzilveren.
Klein Sluis was daar effectiever in, al duurde het tot de laatste minuut van de eerste helft vooraleer dat ook op het scorebord te zien was. In de 46e minuut was het Bart Weel die de score opende. Pal daarna schoot Billy Ray Zwart oog in oog staand met de keeper over, waardoor de ruststand van 1-0 werd bereikt. Omdat de trainer van Kleine Sluis gezien ook het overwicht van Westfriezen bepaald niet gerust was op een goede afloop, wisselde hij Joost Borst voor Bart Vledder. In de 69e minuut was het Geert Weel die tekende voor de 2-0. Het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel werd door de scheidsrechter genegeerd. Pal daarop knalde Westfriezen op de lat, waardoor de aansluitingstreffer uitbleef. In de 75e minuut voerde Kleine Sluis een extra wissel door: Kjell Zoer kwam in het veld voor Billy Ray Zwart. Als Westfriezen de verschillende kansen zou hebben benut, dan zou een overwinning terecht zijn geweest. Het keerde echter puntloos terug naar Zwaag.

VVS ’46 - Hauwert ’65 2-4
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wardougan klapte Hauwert ’65 er gelijk op tegen VVS ’46 uit Spanbroek. Dat leek in de 7e minuut al gelijk z’n vruchten af te werpen, maar de bal van Lars Bakker belandde achter de goal. VVS ’46 stelde daar veel enthousiasme tegenover onder leiding van Stefan Dol, die een afstandsschot net te weinig kracht meegaf. In de 36e minuut had de keeper van VVS ’46 geen antwoord op een afstandsschot van Sander Laan, zodat Hauwert ’65 een terechte voorsprong pakte. Vijf minuten na rust werd het harde werken van Hauwert ’65 wederom beloond. Jeroen Houtsma zette prima voor en het was goudhaantje Sander Laan die met de binnenkant van z’n rechterbeen de 0-2 binnentikte. Voor de trainer van VVS ’46 het teken om het roer om te gooien: er volgden twee wissels. Mitchel Wester kwam in het veld voor Nick Horvers en Patrick Oud verving Sander Groot. Omdat het gewenste effect uitbleef werd na een uur spelen wederom een wisselspeler ingezet. Dit keer verliet Joris Maas het veld ten gunste van Gijs Koenis. VVS ’46 wist aan te dringen, maar bleef op z’n hoede voor de gevaarlijke counters van Hauwert ’65. Patrick Oud kopte vrij voor de Hauwert-goalie in diens handen. Het deerde Hauwert ’65 allemaal niet. In de 79e minuut scoorde de pure voetballer en uitblinker Makram Shastawy een prachtige goal, waarna het verzet van VVS ’46 was gebroken. Enkele minuten later tekende Lex Bakker voor de 0-4 en werd niet veel later nog vervangen voor Thomas Beerepoot. Dat VVS ’46 in de slotfase nog tweemaal wist te scoren mag Hauwert 65 zich nog wel aanrekenen, maar de overwinning kwam er niet mee in gevaar.

Twee helften, twee gezichten bij Zwaluwen’30 - SV Argon
Zwaluwen’30 heeft zaterdag tegen de SV Argon een ruime 1-4 nederlaag geleden. Daar zag het de eerste helft nog niet naar uit, gezien het aantal kansen welke werden gecreëerd door het Hoornse team. Al na twee minuten stond Zwaluwen’30 op een 1-0 voorsprong, nadat een vrije trap van Ivo Rottiné door de achterhoede van de SV Argon slecht werd verwerkt en Gani Meholli van dichtbij de trekker voor de 1-0 mocht overhalen. Het Zwaluwen’30-publiek ging er in het zonnetje eens lekker voor zitten, want een veel sterker Zwaluwen’30 kreeg in deze fase meerdere mogelijkheden om de score op te voeren. Argon was bij de uitbraken richting Zwaluwen’30-doel ook niet ongevaarlijk, mede door het weggeven van veel ruimte aan de Argon-voorwaartsen.
Thomas Schaap moest in de 15e minuut worden vervangen door Yannick Kuijpers. In de 21e minuut was het, tegen de veldverhouding in, plotseling 1-1. Keeper Tim Elmers verkeek zich op een relatief eenvoudige bal en deze verdween daarop, tot verrassing van eenieder, in het Zwaluwen’30-doel. Voor de rust waren er nog enkele hele goede mogelijkheden voor Zwaluwen’30 om weer op voorsprong te komen; de voorwaartsen hadden echter het vizier niet op scherp staan. Ruststand dus 1-1.
Na de rust kwam Perry Vlasman voor Dani Mes in het veld. Het eerste kwartier na de rust ging min of meer gelijk op, met kleine kansjes voor beide partijen. Het laatste halfuur was voor de SV Argon. Zwaluwen’30 was teveel bezig met breien/langdurig combineren voor de goal van Argon en vergat dat een schot op doel ook tot de mogelijkheden behoorde. Het team uit Mijdrecht hanteerde de lange bal en de verdediging van Zwaluwen’30 was niet attent genoeg om het onheil af te weren. In de 60e minuut een diepe bal over rechts, welke uitstekend werd afgerond in de rechterbenedenhoek door Argon. Stand 1-2. In de 64e minuut was de wedstrijd beslist; een afgeslagen bal werd opnieuw ingebracht in het 16-metergebied van Zwaluwen’30 door Argon. In tweede instantie raakte keeper Tim Elmers hierbij geblesseerd, waarop een aanvaller van Argon de bal in een leeg doel mocht deponeren voor de 1-3. De scheidsrechter had geen overtreding geconstateerd op doelman Elmers van Zwaluwen’30.
Jan Jaap Schaper werd in de 66e minuut vervangen door supersub Jim Nelen om nog te trachten het onheil af te wenden. Een stift van Ivo Rottiné in de 77e minuut had een beter lot verdiend. De keeper kon nog juist een vuist achter de bal krijgen. In de 84e minuut werd het zelfs nog 1-4. Niet adequaat ingrijpen door de verdediging van Zwaluwen’30 zorgde ervoor dat een Argon-aanvaller van dichtbij snoeihard Tim Elmers kon verschalken.
Al met al een teleurstellende wedstrijd aan de Berkhouterweg deze zaterdag. De laatste drie wedstrijden zijn voor Zwaluwen’30 niet meer van belang voor de stand op de ranglijst. De komende twee zaterdagen ligt de competitie stil voor Koningsdag en Dodenherdenking. Op 11 mei a.s. de uitwedstrijd bij CWS in Wilnis, op 18 mei a.s. thuis tegen AFC (zat) en op 25 mei a.s. de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen de FC Breukelen.

Hollandia MSC/Amslod 1-0
RK EDO - Always Forward 2-3
De Blokkers - Grasshoppers 1-0
De Valken - HSV Sport 2-4
Spartanen - Kolping Boys 1-2