Locatietheater over WOII

West-Friese jongeren maken locatietheater over WOII

Zie je die vogel daar zitten? Hoor je de torenklokken luiden? Ze zullen verdwijnen, want alles wat te vrij is, wordt verboden. De klokken worden omgesmolten en de vogels keren niet terug. Wat overblijft is het geluid van de bezetting: het gestamp van laarzen door de straten en voorzichtige geschuifel van voeten in de nacht.

 

Maar je leert snel. Als de stiltes maar lang genoeg duren, ga je anders luisteren en beter kijken. En dan ga je horen wat er niet gezegd wordt. Vijf jaar is veel langer dan lang genoeg.

 

Jongeren van nu vertellen de verhalen van de jongeren uit de Tweede Wereldoorlog. Scènes over gaten in het geluid en over verboden muziek, over het gewone leven en op zoek gaan naar beweegruimte tijdens een bezetting.

 

Jongerentheatergroep Trans! is een onderdeel van Theatergroep Het Gezelschap. Theatergroep Het Gezelschap maakt met professionele theatermakers en West-Friese amateurspelers regelmatig kwalitatief hoogwaardige producties. 

 

Voor de derde maal wordt in Hoorn in het kader van Theater Na de Dam een Hoornse jongerenvoorstelling op locatie gemaakt. Publiek wordt geleid langs en door locaties waar normaal gesproken geen theater gespeeld wordt.

 

Elf jongeren van nu vertellen de verhalen van de jongeren van de jaren ’40 over hun oorlogservaringen en zetten die verhalen om in scènes. 

 

Vier leerlingen van de Muziekschool Gerard Boedijn ondersteunen de voorstelling met live muziek.

Deze bijzondere voorstelling speelt rondom de dodenherdenking.

 

De voorstelling begint en eindigt in Theater Het Pakhuis.

De voorstelling is geschikt vanaf 10 jaar.

 

Voorstelling ‘Stiltes’ speelt:

vrijdag 3 mei 21:00 uur

zaterdag 4 mei 17:00 uur en 21:00 uur

Kaarten verkrijgbaar via: www.pakhuishoorn.nl (http://www.pakhuishoorn.nl)

Prijs: 8 euro volwassenen, 5 euro kinderen en CJP

Karianne theaterproducties Karianne theaterproducties
Theater Het Pakhuis Theater Het Pakhuis