Slokker Bouwgroep en Boer Heiwerken hebben de vaart erin

26-04-2019

Aan de Siriusstraat in Hoorn wordt voortvarend gewerkt aan de te bouwen flats, die volgend jaar al huisvesting moeten bieden aan honderden van ongeduld popelende bewoners.


De tweemansploeg (categorie ’niet lullen maar poetsen’) van Boer Heiwerken is zeer hoorbaar volledig warmgedraaid en gaat na dit weekend al beginnen met de derde flat. De onverstoorbare mannen hebben de gang er goed in zitten en dreunen de ene na de andere betonnen heipaal er 18 meter diep in. Volgens de verantwoordelijk wethouder zullen de buurtbewoners en andere belangstellenden binnenkort worden uitgenodigd voor het slaan van de ’eerste paal’. Als we een advies mogen geven: de laatste paal lijkt ons een betere optie.


Slokker Bouwgroep, verantwoordelijk voor het bouwproject, is inmiddels druk doende met de eerste werkzaamheden voor de fundering. Gravers hebben de heipaalkoppen vrijgemaakt en de koppensnellers hebben hun werk er bij de eerste flat al op zitten, hetgeen tegenwoordig met een speciaal daartoe uitgeruste machine gebeurt. Geen moker en beitel meer te zien in ieder geval. De op de foto zichtbare gele beschermfloepjes (afdekkapjes) dienen uitsluitend om blessures te voorkomen bij de rondlopende werknemers. De funderingsbekisting wordt aangebracht op traditionele wijze. Geen prefab U-profielen, maar met vurenhout ambachtelijk in elkaar gezette funderingsbakken. Aansluitend zal daar het bewapeningsijzer in worden aangebracht, waarna het beton gestort kan worden.
We gaan het zien en we gaan het volgen.

Siriusstraat 26 april 2019 (2) Siriusstraat 26 april 2019 (2)