Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 28 april

28-04-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Deze zondag werden slechts enkele inhaalwedstrijden gespeeld.

Hollandia - Hoogeveen 1-1

Onder leiding van scheidsrechter Erkens uit Gouda werkte Hollandia een eerder afgelaste wedstrijd af tegen koploper Hoogeveen. Al in de 8e minuut wist Hollandia de score te openen. Kevin Giele tikte de bal behendig achter doelman Bolleman van de ploeg uit Drenthe. Echt lang konden de Hollandianen deze voorsprong niet vasthouden, want twee minuten later stond het alweer gelijk. Saber Hendriks liep dwars door het centrum van de verdediging van Hollandia, zodat de 1-1 op het scorebord kwam. De sterk spelende Spijodic van Hoogeveen wist verschillende malen gevaar te stichten, maar tot scoren kwam de ploeg niet meer in de eerste helft.

Trainer Charles van Altena achtte de tijd na ruim een uur spelen rijp om wisselspelers in te zetten. De ene Hassan kwam in de plaats voor de andere en ook trainer Haak van Hoogeveen wenste het roer om te gooien, maar beide teams kwamen niet verder dan enkele gevaarlijke uitvallen. Vertrekkend doelman Nick van Santen zorgde er bekwaam voor dat er niet meer tot scoren kon worden gekomen en zijn collega aan de andere kant van het veld wist zijn doel ook verder schoon te houden. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd moest hij zich wel gewonnen geven op een doelpunt van Hollandia, maar tot verrassing van velen werd de goal vanwege buitenspel niet toegekend.

Al met al een rommelige wedstrijd, mede ingegeven door de gesteldheid van het veld. Hollandia heeft het, ondanks de onvermoeibare inbreng van Sven Deen, een beetje laten liggen vandaag, want de mogelijkheden waren er wel degelijk. Trainer van Altena was dan ook teleurgesteld, vertelde hij na afloop. “We speelden een prima pot, maar ondanks verschillende 100%-kansen wisten we niet te scoren.” Zelf verlaat ook hij na dit seizoen het team waar hij vier jaar trainer is geweest. Het vervolg van zijn carrière zal zich afspelen in Hooglanderveen.

De Blokkers – Hauwert ’65 0-1

Hauwert ’65 legt ook De Blokkers op de pijnbank

Hauwert ‘65 heeft een week met twee wedstrijden met een maximaal resultaat afgesloten. Na de overwinning op VVS’46 afgelopen maandag moest ook De Blokkers aan de dadendrang van Hauwert ‘65 geloven. In een sterke eerste en karaktervolle tweede helft trok de ploeg uit Hauwert de 0-1 zege over de streep, waardoor Hauwert ‘65 zich in een goede positie heeft gemanoeuvreerd voor behoud van het derdeklasserschap.

De wedstrijd tegen De Blokkers werd enkele weken geleden gestaakt en moest dus op een donderdagavond worden hervat. Na enkele aftastende minuten nam Hauwert ‘65 nadrukkelijker het heft in handen. En direct was er ook een dubieuze situatie. Jeroen Janssen dacht zich vrij te spelen in de zestien, maar werd gestuit. De arbiter vond het niet genoeg voor een strafschop. In balbezit liet Hauwert ‘65 de bal goed lopen van voet naar voet op het oude en platte kunstgrasveld. Echt grote kansen ontstonden er niet, maar dreiging bleef er wel. Onder leiding van uitblinker Makram Shastawy werd de thuisploeg het vuur aan de schenen gelegd. Een penaltymoment aan de andere kant luidde een fase van gelijkwaardigheid in. Ook nu zag de leidsman er niet voldoende in om te fluiten. De Blokkers werd met name gevaarlijk vanuit standaardsituaties, verder kwam de thuisploeg weinig over de middenlijn. Hauwert ‘65 kwam vlak voor rust op voorsprong. Er werd zorgvuldig een aanval opgezet en het was Jeroen Janssen, afgelopen weken goed op dreef, die Makram Shastawy met een wereldse steekbal alleen voor de keeper zette. De uitblinker bleef koel en schoof rustig binnen, 0-1.

In de tweede helft voltrok zich direct een spelbeeld dat de gehele tweede helft ook zo bleef. Hauwert ‘65 dat zich wat terugtrok, omdat De Blokkers opzichtig met de lange bal ging spelen. Jeroen Houtsma werd iets voor de verdediging geposteerd om daar te assisteren. Samen met Stefan van Diepen en Aris Ruijter heerste hij in de lucht en werd het eigenlijk nooit echt gevaarlijk. Alleen in blessuretijd viel de bal een keer goed en belandde de bal op de lat. Daarentegen kreeg Hauwert ‘65 meerdere kansen om het pleit helemaal te beslechten. Lex Bakker en de ingevallen Leon Wit bezorgden de defensie van de tegenstander handenvol werk. Beiden waren twee keer dichtbij een treffer en beide keren op een identieke manier. Zij speelden zich vrij op de rand van de zestien en mochten vrij aanleggen. Zowel Leon Wit als Lex Bakker zagen de bal millimeters naast gaan. Er werd ook daadwerkelijk wel gescoord, maar helaas voor Hauwert ’65 vanwege hands afgekeurd. Lars Bakker schoot een vrije trap hard voorlangs en via de kluts kon Makram Shastawy in het lege doel scoren. Echter was de bal onderweg op de hand van Leon Wit gekomen. In de laatste tien minuten bleef Hauwert ‘65 fier overeind, puur op basis van karakter en wilskracht. Er heerste een gevoel, dat wat er ook gebeurde: die bal gaat er niet meer in! En zo geschiedde, alleen de genoemde bal op de lat zorgde nog voor een angstig moment, ook bij de veel meegereisde Hauwert ‘65-supporters. Na het laatste fluitsignaal was er blijdschap, maar vooral trots op deze prima prestatie. De huidige tiende stek op de ranglijst werd zodoende nog eens extra verstevigd door Hauwert ’65.

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl) of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s LIVE GEMIST.