Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 5 mei

05-05-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Hollandia - RKZVC 0-1

De plaatselijke voetbalvereniging RKZVC uit de Achterhoek slaagt er al enkele seizoenen in vriend en vijand te verbazen door telkens te promoveren. En ook in hoofdklasse A draait de club weer bovenin mee. Tegen Hollandia gingen de Zieuwenters ook weer zegevierend van het veld af. Na een klein kwartier spelen leek de 0-1 al op het afwezige scoreboard te komen, maar dankzij een goeie redding van doelman Nick van Santen kwam het niet zover. Scheidsrechter Jarno Akkerman behoefde slechts weinig in te grijpen in deze sportieve wedstrijd.

Na een half uur was het de uitblinkende Joey Belterman (afkomstig uit het betaalde voetbal) die toch zorgde voor de 0-1, wat tevens de ruststand werd.

Tien minuten na rust leek Hassan Aanzi, die een puike wedstrijd speelde, van Hollandia door te breken, maar werd onreglementair tot stoppen gebracht, waardoor Remco van Leeuwen op een gele kaart werd getrakteerd.

Het spel bleef zich voornamelijk afspelen op het middenveld, waardoor er weinig kansen ontstonden. Sjors Storkhorst tikte de bal net over Nick van Santen en over de lat en aan beide kanten werden wisselspelers ingezet. Tom Overtoom kwam binnen de lijnen voor Daan Buurman, Hassan Aanzi liep nog tegen een gele kaart aan en na een counter werd het in de slotfase nog bijna 0-2, maar verder kwamen de beide teams niet.

RKZVC blijft door dit goede resultaat nog kans hebben om de derde periode te winnen.

HSV Sport - KSV 3-4

Het in de bovenste regionen verkerende KSV uit Heerhugowaard had vandaag weinig moeite met het zwak spelende HSV Sport. In de 10e minuut kregen de Hoornse supporters nog enige hoop, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later kreeg Bart Velseboer een grote kans om de score te openen, maar hij faalde in de afwerking. Maar een kwartier later was dezelfde speler wel succesvol. Lang kon KSV daar niet van genieten, want een minuut later was het alweer gelijk door een benutte penalty. Maar het energiek spelende KSV maakte terstond een einde aan alle illusies door tweemaal achter elkaar te scoren. Danny Konijn was verantwoordelijk voor de 1-3, waarna de rustpauze intrad. Gelijk na rust werd een speler van KSV omvergelopen in het strafschopgebied, waarna Bart Velseboer voor de 1-4 zorgde.

Heel lang zag het ernaar uit dat dit ook de uitslag zou worden, maar HSV Sport slaagde er toch nog twee keer in om tot scoren te komen. Eenmaal door een afstandschot van Romano Bons en eenmaal door Thomas Beck in de allerlaatste minuut, zodat de wedstrijd werd afgesloten met een 3-4 eindstand.

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s LIVE GEMIST.