Eerste deel fundering Siriusflats is voltooid

10-05-2019

Na weken van intensieve arbeid aan de traditionele bekisting was het vandaag dan zover: het beton voor de fundering van het eerste deel kon gestort worden. De betonwagens reden af en aan om uiteindelijk 80 kubieke meter beton volgens ’de natte methode’ in de houten bekisting te storten.

 

Opvallend daarbij is dat de bekisting niet gelijk tot de rand wordt volgestort. Dit wordt gedaan in twee etappes met een tijdsverschil van enkele uren, om te voorkomen dat de bekisting door het zware beton volledig onder druk komt. Deze vorm van gietbouw waarbij het beton op locatie met behulp van een betonpomp in de bekisting wordt gegoten, wordt gekenmerkt door een grote vormvrijheid en een hoge productiesnelheid, mede vanwege de goed beheersbare procesplanning.


Verantwoordelijk voor dit gedeelte van het bouwproces is het uit Alkmaar afkomstige Stado Betonbouw, dat met een ploeg specialisten bezig is om een gedegen fundering neer te zetten, die sterk genoeg is om de te bouwen flats te kunnen dragen.  
Het beton kan het weekend verder aanharden, waarna de volgende fase ingaat: de voorbereidingen voor de opbouw. De bekistingsploeg kan na het weekend weer aan de slag voor het volgende deel en de bekistering verwijderen van het reeds gestorte gedeelte. 

We blijven het, met een toenemende mate van deskundigheid, op de voet volgen.
 

Siriusstraat betonstort fundering 10 mei 2019 Siriusstraat betonstort fundering 10 mei 2019
Siriusstraat betonstort fundering 10 mei 2019 close-up Siriusstraat betonstort fundering 10 mei 2019 close-up