Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 12 mei

12-05-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Westfriezen - VVS ‘46 2-2

Onder leiding van scheidsrechter Rob Dumont en onder het toeziend oog van de vele toeschouwers werd de wedstrijd afgewikkeld met de hoop voor het thuisspelende Westfriezen om tegen het lager geklasseerde VVS ‘46 de drie punten in eigen huis te houden. Daar leek het ook heel lang naar uit te zien, maar in de laatste seconden werd de voorsprong toch nog uit handen gegeven na een gelijkmakend doelpunt van Mike Groot.

In de 36e minuut had Dave Beerepoot gezorgd voor een verdiende voorsprong. Lang kon Westfriezen daar niet van genieten, want enkele minuten later al zorgde Patrick Oud van VVS ‘46 voor de gelijkmaker. Er volgden kansen voor beide teams. Westfriezen zag een schot op de lat belanden en VVS ‘46 zag een schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan. Daar beide trainers geen genoegen wensten te nemen met een gelijkspel werden enkele wissels ingezet.

In de 66e minuut slaagde Max Broers erin om de thuisploeg weer op voorsprong te zetten. Westfriezen bleef ook de betere ploeg, deed verwoede pogingen om doelman Frank Appel, die een prima wedstrijd keepte, te verschalken, maar was niet bestand tegen de wedstrijdverlenging die scheidsrechter Dumont toepaste. Terwijl het voor iedereen al lang en breed tijd was liet hij doorspelen, hetgeen in de laatste seconden ook leidde tot de gelijkmaker.

Hauwert ‘65 - Hollandia T 2-5

Ruim 100 toeschouwers waren getuige van de door scheidsrechter Wahabili geleide wedstrijd tussen het de laatste tijd uitstekend spelende Hauwert ‘65 en Hollandia Tuitjenhorn. De wedstrijd werd gespeeld op het trainingsveld van Hauwert ‘65, daar het hoofdveld grondig onder handen wordt genomen om er het nieuwe seizoen weer optimaal gebruik van te kunnen maken.

In de vijfde minuut al wist het sterker spelende Hollandia T de score te openen: 0-1 door Thomas Driessen. Helaas voor Hauwert ‘65 moest niet veel later Lex Bakker geblesseerd opgeven. Hij werd vervangen door Sander Laan. Na een kwartier spelen wist de prima spelende Jeroen Houtsma de gelijkmaker te produceren.

In de 27e minuut werd Hollenberg in het strafschopgebied onreglementair aangetikt, waarna hij zelf de toegekende penalty benutte. Vijf minuten later knalde aanvoerder Burger de als een granaat inslaande goal achter de keeper, waardoor er gerust kon worden met een 1-3 stand.

In de 58e minuut zorgde Jordy Bakkum op een wijze die deed denken aan Bep Bakhuis voor de 1-4. Hauwert ‘65 deed er alles aan om de score nog enigszins draaglijk te maken, zette ook nog wisselspelers in, maar in de 80e minuut maakte Stan Groenland van Hollandia T aan alles illusies een eind door de 1-5 tussen de palen te werken. Vlak voor tijd kreeg Hauwert ‘65 nog een penalty toegekend die door Lars Bakker vlekkeloos werd binnengeschoten.

CSW - Zwaluwen’30 - 0-2

In de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat CSW uit Wilnis heeft Zwaluwen’30 drie punten toegevoegd aan het totaal (24-40). Aanvoerder Ivo Rottiné haakte af tijdens de warming-up, terwijl Jouke Huitema een schorsing van 1 wedstrijd uitzat.

Zwaluwen’30 begon overtuigend aan de wedstrijd, die voor de (eind)stand bovenaan niet meer interessant was. Drie schoten op doel in de eerste 10 minuten konden als oprapertjes voor de CSW-doelman worden aangemerkt. Doelman Tim Elmers van Zwaluwen’30 moest aan de andere kant attenter zijn; een doelpunt in de 11e minuut van CSW werd alsnog afgekeurd vanwege buitenspel. Een goede individuele actie van Thomas Schaap in de 18e minuut ging net voorlangs het CSW-doel. Ook Gani Meholli kreeg in de 22e minuut een vrije bal niet tussen de palen, want ook hij schiet geheel vrij voorlangs. Doelman Tim Elmers voorkwam in de 31e minuut een voorsprong voor CSW; ver uit zijn doel gekomen kon hij de bal nog beroeren. In de 34e minuut herhaalde hij dat met een goede reactie. Joep Rive kreeg een goede mogelijkheid in de 35e minuut. Via de keeper van CSW werd het niet meer dan een corner. Een paar minuten later was Tim Elmers wederom de baas bij een uitval van CSW. Gelukkig voor Zwaluwen’30 werd deze grote kans door CSW niet benut. In de 40e minuut kwam Zwaluwen’30 op 0-1; Mukthar Suleiman begon uit een corner aan een slalom door de verdediging van CSW en bediende Joep Rive op maat. Deze kon van dichtbij binnenschieten. De laatste kans voor de rust was voor Jelle Huitema; de keeper van CSW kon de bal in de 44e minuut nog net aantikken voor een corner.

Het voetbal in de tweede helft was voor de toeschouwers niet echt boeiend. CSW probeerde het wel maar kon niet en Zwaluwen’30 hoefde niet tot een uiterste inspanning te gaan om de 0-1 te verdedigen. Wel werd de wedstrijd, vooral door de frustratie aan CSW-zijde, harder en moest de scheidsrechter enige kaarten uitdelen om de rust in het veld weer terug te krijgen. Veel kansen werden er niet meer gecreëerd aan beide zijden. Jelle Huitema moest binnen 2 minuten twee maal geel incasseren (58e en de 60e minuut) en mocht gaan douchen. Jan Jaap Schaper kwam Gani Meholli vervangen in de 60e minuut.

Thomas Schaap werd vervangen door Joey Papamelodias in de 70e minuut en Ufuk Ülker werd vervangen door Perry Vlasman in de 72e minuut. Tussendoor deed CSW verwoede pogingen een doelpunt te forceren, maar het vizier van de aanvallers van CSW stond niet goed afgesteld en Zwaluwen’30 kon, ook met 10 man, eenvoudig de wedstrijd controleren. In de 83e minuut kwam de eindstand van 0-2 op het bord; Na een goede individuele actie van Mukthar Suleiman over rechts mocht Jan Jaap Schaper de strakke voorzet van Mukthar van dichtbij binnenschieten.

Een verdiende overwinning voor Zwaluwen’30 tegen een onmachtig CSW.

Komende zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor Zwaluwen’30 tegen titelkandidaat AFC (zat.) uit Amsterdam.

Over 14 dagende laatste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 uit tegen de FC Breukelen.

Meer dan een vierde plek in de eindrangschikking zit er niet in voor Zwaluwen’30. De drie teams boven Zwaluwen’30 gaan

uitmaken wie er gaat promoveren aan het eind van dit seizoen. DHSC (Utrecht), AFC-Amsterdam (zat.) of toch nog ARC uit Alphen a/d Rijn?

Volgende week dus als mooie afsluiting de thuiswedstrijd tegen AFC (zat.) met daarna de ZWAMIBO.

Hoogland - Hollandia 3-0

Always Forward - Victoria O 3-3

Texel ’94 - De Blokkers 0-0

HSV Sport - Woudia 4-0

West Frisia - Spartanen 3-0

SEW - Hugo Boys 3-0

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl) of app ’tunein radio’. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s ’LIVE GEMIST’.