Brief aan College over kapotte lift(en) bij NS-station

15-05-2019

Voor gebruikers die aangewezen zijn op de liften bij de loopbrug van het NS-station Hoorn is het een terugkerend probleem dat, de liften regelmatig defect zijn. Raadslid van Fractie Tonnaer, Conny Ligthert, heeft daarover een brief geschreven aan het college van burgemeester en wethouders: 

 

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Hoorn.

Betreft: kapotte lift(en) bij NS Station Hoorn

Datum: 15 mei 2019.

 

Geacht College,

Door gebruikers ben ik attent gemaakt op regelmatige storingen van de lift(en) bij de loopbrug van het NS Station Hoorn, vooral aan ziekenhuiszijde.

Deze storingen worden voor een deel veroorzaakt door vandalisme en voor een ander deel betreft het storingen van technische aard. 

 

Voor rolstoelgebruikers en voor personen die moeilijk trappen kunnen lopen is een goed werkende lift bittere noodzaak.

 

Vanwege de vele storingen van de lift(en) heb ik Pro Rail gevraagd de storingen voortaan sneller op te lossen, vervuiling te voorkomen en het vandalisme te bestrijden. Pro Rail heeft bevestigd dat de lift vaak in storing is en wordt eveneens vandalisme vastgesteld.

 

Onze fractie vindt het aantal storingen, vervuiling en vandalisme een ernstige zaak en verzoekt het College om deze problemen samen met Pro Rail op korte termijn op te lossen.

 

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,

Conny Ligthert, gemeenteraadslid

Fractie Tonnaer Fractie Tonnaer

Reacties
Reactie: (Rob Jansen)
16-8-2021, 16:06
Ik vind het erg goedjkoop om deze storing aan vandalisme te wijten, ik had bij een reis ook storiring en sprak de monteur , die bij de lift aanwezig was , en hij verteld , dat er zeer goedkope onderdelen gebruikt waren, die steeds kapot gingen en er kwalitatief goede onderdelen besteld moesten worden , maar dat werd door prorail nog steeds niet gedaan Dus prorail , hand in eigen boezem steken en geen smoesjes verzinnen Roberto