Rock ‘n Roll Festival Hoorn swingt als nooit tevoren

19-05-2019

Op 26 mei vetten nationale bands hun kuiven in om in 20 Hoornse cafés de bezoekers letterlijk op hun kop te zetten tijdens het Rock ‘n Roll Festival Hoorn. Tijdens het Rock ‘n Roll festival gaan de remmen los en is Rock ’n Roll king in Hoorn.

Op deze supergezellige zondagmiddag baan je je een weg door de pettycoats en ben je niet cool als je haar niet harder glimt dan een topperspak. Ieder café dat meedoet bruist van de gezelligheid en zelfs op straat gaan de voetjes van de vloer. Of liever: de lucht in.

Wit gesokt en shiny gestyled Jivend en Boppend Hoorn door haal je brylcreem tevoorschijn en laat je bakkenbaarden staan. Of graaf je petticoat en witte kousjes op en doe je haar in de krul, want op 26 mei kun je niet zonder de Hoornse binnenstad in.

Tijdens het gratis Rock ‘n Roll Festival Hoorn komen de jaren 50 en 60 weer tot leven en kun je in de hele binnenstad losgaan op onvervalste rock ’n roll. Op 20 locaties in de Hoornse binnenstad spelen nationale en internationale bands de mussen van het dak met hun elektrische gitaren en onstuimige rhythms. Kom vooral in stijl; dan val je niet zo op.

Andere ‘blikvangers’ zijn op 26 mei de oldtimershows op de Roode Steen, Haven, op t plein van Grand Café t Hop, Veemarkt, Kerkplein en de Dubbele Buurt en uniek een elektrische fiets met DJ die door de stad rijdt en laten straatmuzikanten hun muziek horen.

En mocht je toch vergeten zijn je style aan de dag aan te passen, kun je jezelf bij Huis Verloren een gave vetkuif of een te gek kapsel aan laten meten door de kappers die daar aanwezig zijn.

Om alle bands te zien, zul je 20 cafés moeten afstruinen. Maar van de een naar de ander gaan is geen straf tijdens het Rock ‘n Roll Festival Hoorn. In de hele binnenstad word je verder vermaakt door muzikale straatartiesten.

Je kunt zo vroeg als je wilt naar de stad komen, maar de eerste snaren worden om 14.00 geraakt. En de laatste beats klinken om 20.00 uur. Hoewel, wie er dan nog niet genoeg van heeft, kan vanaf 20.00 uur terecht op de meest swingende afterparty van Hoorn en omstreken, in het Huis Verloren.

De afterbeats zullen nog lang nadreunen… ditmaal met CC Jerome and band and Georgina Peach and the Savoys.

Meer informatie, programmering en locaties vind je op www.rocknrollhoorn.com (http://www.rocknrollhoorn.com).

RocknRollFestival-2019 RocknRollFestival-2019