Schoonmaakteam 'Zero waste' actief in Hoorn

Zero waste ofwel 'Nul afval'

Afgelopen zondag mobiliseerde Zero waste/Less waste West-Friesland iedereen om in actie te komen om de straten in de binnenstad van Hoorn zo veel mogelijk (zwerf)afvalvrij te krijgen.

 

De deelnemers ruimden met z’n allen zwerfaval op, zowel van straat als uit het water. Daarvoor werden 3 boten van Hoorn’s watertaxi en een van de havendienst ingezet. Zero waste Nederland is bezig met de ’mei plasticvrij challenge’. Less waste West-Friesland deed daar aan mee: ”Wij zien in Hoorn toch nog veel afval op straat en toen kwam het idee om in mei ook de straten plastic afvalvrij te maken.”, aldus een woordvoerder. 

 

Er werden route’s uitgezet in de binnenstad van Hoorn. Daarbij werd erop gelet dat deze veilig is voor kinderen en toegangkelijk voor mindervaliden. Het centrale begin- en eindpunt was het pleintje voor de Parkschouwburg.

 

Zero waste/Less waste West-Friesland is het hele jaar door actief. Zie voor meer informatie de Facebookpagina  https://www.facebook.com/ZerowasteWestFriesland/ (https://www.facebook.com/ZerowasteWestFriesland/) of mail voor vragen naar zerowastewestfriesland@gmail.com (mailto:zerowastewestfriesland@gmail.com). 

Zero waste en Less waste foto Facebook Zero waste en Less waste foto Facebook