Pinksterpelgrimage 2019 – 31 mei tot en met 7 juni 2019

21-05-2019

In Hoorn en omgeving bestaat inmiddels al een lange traditie om tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren de Pinksterpelgrimage te organiseren; een initiatief van de Raad van Kerken Hoorn, Zwaag en Blokker.

 

Destijds gingen de volgelingen van Jezus erop uit om met groot enthousiasme over Hem te vertellen. Ondersteund door de Raad van Kerken, willen veel  kerken in Hoorn, Blokker en Zwaag in deze dagen dit enthousiasme oppakken door tussen Hemelvaart en Pinksteren ter inspiratie (korte) oecumenische vieringen te verzorgen ter voorbereiding op het Pinksterfeest. Elke avond samen onderweg gaan van kerk naar kerk, samen pelgrimeren ter voorbereiding op Pinksteren; een belangrijk feest in de christelijke kerken waarin de werking van de Heilige Geest centraal staat. Misschien een abstracte term, maar des te meer voelbaar daar waar samen dat enthousiasme met elkaar wordt gedeeld. Dit jaar worden de pelgrimgangers geinspireerd door (voornamelijk) Bijbelse figuren die door de kracht van diezelfde Geest in beweging zijn gekomen. Doe met ons mee en laat u inspireren door Abraham, Paulus, Maria, Thomas, Ester, Augustinus en de Afrikaanse man zonder naam! Daarnaast is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met de rijke schakering van kerken die Hoorn, Zwaag en Blokker rijk zijn!

 

Deze pelgrimage begint op vrijdag 31 mei tot en met vrijdag 7 juni 2019. Elke avond start er een nieuwe viering in een andere kerk in Hoorn, Blokker en Zwaag. Aanvang is altijd om 19.00 uur tot ongeveer 19.45 uur. In de volgende kerken zal er een viering zijn:

 

Vrijdag 31 mei 2019 in de Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente, Grote Oost 43, Foreestenhuis te Hoorn – ‘In de Geest van Augustinus’

Zaterdag 1 juni 2019 in het Stilte Centrum van de Koepelkerk, Grote Noord 15 te Hoorn – ‘In de Geest van Paulus’

Zondag 2 juni 2019 in de PKN Gemeente in Blokker, Westerblokker 105 te Blokker – ‘In de Geest van Abraham’

Maandag 3 juni 2019 in de Lourdeskapel, Pastoor Nuijensstraat te Zwaag – ‘In de Geest van Maria’

Dinsdag 4 juni 2019 in de Evangelisch Luthersekerk, Ramen 4 te Hoorn – ‘In de Geest van haar Stem’

Woensdag 5 juni 2019 in de gemeente van de Evangelische Broederschap in de Dorpskerk, Kerkelaan 8, te Zwaag – ‘In de Geest van de Afrikaanse man zonder naam’

Donderdag 6 juni 2019 in de PKN-gemeente Het Octaaf,  J.D. Pollstraat 1, te Hoorn – ‘In de Geest van Ester’

Vrijdag 7 juni 2019 in de Nieuw-Apostolische Kerk, Westerblokker 167b, te Blokker – ‘In de Geest van Thomas’; afsluitend zal een hapje en een drankje worden aangeboden om de editie van dit jaar op een bijzondere wijze af te sluiten. 

 

Wees van harte welkom, ook als u maar één of enkele vieringen wilt bijwonen!

Pinksterpelgrimage Pinksterpelgrimage