Vragen aan B&W over vandalisme Julianapark

Gebruik, onderhoud en vandalisme in Julianapark met schelpenstrand

Gemeenteraadslid Marieke Rijk (Fractie Tonnaer) maakt zich zorgen over het
groeiend aantal vernielingen in het Julianapark. Ze vraagt een krachtig
optreden tegen dit vandalisme. Zie hieronder de brief aan het College van B&W hierover: 


Geacht College,

Per brief van 8 augustus 2018 hebben wij het college van B&W gevraagd extra handhaving in te zetten en speciaal materiaal te gebruiken voor het verwijderen van papiersnippers, sigarettenpeuken en glasscherven aan het Schelpenstrand in het Julianapark.

Verder heeft onze fractie gepleit voor de vestiging van een bescheiden verkooppunt voor o.a. koffie, frisdrank en ijs (geen alcohol) in het Julianapark.

Door de gemeenteraad is 6 november 2018 zelfs unaniem een motie aangenomen voor de realisering van een dergelijk verkooppunt.

Het college heeft per brief (5 april 2019) de gemeenteraad laten weten dat de standplaats is gegund aan een ondernemer die per 1 mei 2019 met het verkooppunt start.

Onze fractie wil het college complimenteren voor de wijze waarop de unaniem aangenomen motie is uitgevoerd. Wij vertrouwen erop dat binnenkort het verkooppunt veel gebruikt en de recreatiewaarde wordt vergroot.

Daarnaast moeten wij helaas vaststellen dat het tot nu toe niet is gelukt een speciaal apparaat in te zetten voor de verwijdering van glasscherven en sigarettenpeuken. Wij dringen aan op de inzet van een dergelijk apparaat door het Recreatieschap Westfriesland.

Een veel groter probleem is het terugkerend vandalisme door o.a. jongeren veroorzaakt terwijl volgens het college door Stadstoezicht dagelijks wordt gecontroleerd op o.a. jeugdoverlast, fietsers/scooters, alcoholgebruik, loslopende honden en open vuur.

Bezoekers en fractieleden hebben geconstateerd dat in het park grove vernielingen zijn gepleegd aan o.a. betonnen banken en tafels. Fractie Tonnaer vraagt het college krachtig op te treden door de vernielers op te sporen en aansprakelijk te stellen voor de vernielingen in het park. Voorkomen moet worden dat meer parkmeubilair wordt vernield en het nog te openen verkooppunt prooi wordt van vandalen.

Alleen door krachtige bestrijding van het vandalisme zal door bezoekers en recreanten van een schoon park en strand met nog meer plezier gebruik worden gemaakt.

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,

Marieke Rijk, gemeenteraadslid.

Fractie Tonnaer logo Fractie Tonnaer logo
IMG_0399 IMG_0399
IMG_0393 IMG_0393
IMG_0395 IMG_0395

Reacties
Reactie: (Frits Bruin)
25-5-2019, 19:12
.......@ de ranzige hondenbezitters die massaal hun HONDENPOEP niet opruimen waar dat wel verplicht is. Loslopende honden zie je trouwens altijd en overal; Maarten van Rossem heeft gelijk; hij zei in ‘de slimste mens’ dat de hondenbelasting omhoog zou moeten naar 1000,- per jaar per hond; Van dat extra geld kunnen extra handhavers ingezet worden, wat heel hard nodig is, en de rem zal er op gaan; het loopt nl. helemaal uit de klauwen met het groeiende aantal gemanipuleerde wolven) de hb’s veroorzaken in feite een hoop narigheid in de samenleving; ze vallen wandelaars/fietsers e.d. lastig door hun slaafjes los te laten lopen/aan te laten aanranden/ bevuilen/150.000 hondenbeten; Jaarlijks worden in natuurgebieden veel reeën, reekalfjes, boommarters, konijnen e.d. gedood, omdat ze ook daar massaal loslopen....Aanpakken die hopeloze ellendelingen....