Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 26 mei

26-05-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Westfriezen - KGB 3-4

Bij de wedstrijd Westfriezen - KGB viel er nog wat te winnen voor de Strekers. Bij winst zou KGB de periodetitel kunnen pakken en vanaf het eerste fluitsignaal van leidsman Mustapha Moustaadil deed de ploeg er dan ook alles aan om met de zo vurig gewenste overwinning het veld te kunnen verlaten. Al in de 3e minuut was het team succesvol. Na slecht verdedigen in de Westfriezendefensie scoorde Michael Helfensteyn. Niet veel later moest Bert van Diepen met een blessure het veld verlaten en kon Nick Rood voor hem het veld betreden. In de 24e minuut slaagde Pedro Thole erin om de score uit te breiden. Westfriezen deed er alles aan om zelf te scoren, maar was bepaald ongelukkig in de afwerking. Paal en lat werden geraakt, maar tot scoren kwam het desalniettemin toch. In de 32e minuut liet Dave Beerepoot met een streep van 25 meter in de kruising de keeper kansloos. Daarmee was de ban gebroken en stelde Westfriezen alles in het werk om nog voor rust de stand gelijk te trekken, maar doelman Dirk Bakker van KGB eiste zeker in die fase een hoofdrol op door verschillende reddingen en wist daarmee zijn doel schoon te houden.

In de 65e minuut kreeg Westfriezen dan toch loon naar werken. Max Broersen soleerde op magistrale wijze langs twee verdedigers en stelde Danilo Apreda in de gelegenheid om zijn voetbaltechnische hoogstandje af te ronden: 2-2. Nog geen tien minuten later had de aanhang van Westfriezen wederom reden tot juichen. Mitchel Gieltjes mocht de toegekende penalty benutten na uitstekend werk van Youri Akkerman, die een puike wedstrijd speelde. Het uiterst veerkrachtige KGB stelde niet lang daarna alweer orde op zaken. Ricardo Smit tekende voor de gelijkmaker. In de slotminuten werd het zelfs nog 3-4, waardoor KGB met een overwinning en een periodetitel het veld kon verlaten.

Strandvogels - De Valken 0-0

In de titelstrijd in de 4e klasse C bestond de mogelijkheid dat Strandvogels kampioen zou worden. Het zou dan zelf minstens driemaal moeten scoren en concurrent KSV zou moeten verliezen. Dat gebeurde echter niet. Strandvogels kwam ondanks hevig aandringen niet tot scoren en KSV won z’n thuiswedstrijd tegen Dynamo met 4-0. Aan de instelling lag het niet bij Strandvogels. Maar De Valken wenste daar niet voor onder te doen. Scheidsrechter Bora Ari uit Heerhugowaard hoefde niet vaak in actie te komen en de 300 opgekomen toeschouwers konden slechts met lede ogen toezien dat er door beide teams niet gescoord werd. In de 10e minuut al verving David Zerek de geblesseerde Jordy Weel. Er volgden vele doelpogingen, maar beide doelmannen zwichtten niet. Vlak voor rust kreeg de als eerste-elftalspelende vertrekkende Gerald Broedersz nog geel gepresenteerd. In de tweede helft werd gestreden om elke meter, maar de doelpunten bleven uit. Met name ook omdat slechts het houtwerk werd geraakt en de goalies uitstekend werk verrichtten. Keeper Tom Besseling wist bijvoorbeeld met de vingertoppen een bal uit de kruising te halen. Verwoede pogingen strandden allemaal naast het doel of tegen lat of paal, waardoor spelers en toeschouwers geen reden tot juichen hadden. Slechts met 1 punt verlieten de teams de Onderdijker arena, waar beide elftallen vrede mee dienden te hebben.

FC Breukelen - Zwaluwen ‘30 3-3

Zaterdag 25 mei speelde Zwaluwen’30 zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 uit tegen FC Breukelen. De supporters reisden deze laatste uitwedstrijd traditiegetrouw af met het G-Team. Omdat het de laatste wedstrijd was werd tevoren bij FC Breukelen afscheid genomen van spelers en vrijwilligers met een bloemenhulde. Daardoor begon de wedstrijd iets later. Voor beide ploegen viel er niets meer te verliezen of te winnen, maar zij waren van plan om er toch een spannende pot van te maken. Na 8 minuten zag Breukelenspeler Rachid Maamri zijn kans schoon om vanaf de zijkant door te breken. Levie Rood kwam uit zijn doel, de speler van Breukelen haalde uit, maar de oplettende Calvin den Boer wist de bal uit het doel te werken. Breukelen was daarna nog twee keer echt gevaarlijk, maar doelman Levie Rood wenste niet te capituleren. Zwaluwen’30 was wakker geschud. In de 16e minuut kreeg Zwaluwen’30 een vrije trap na goed samenspel en kwam de 0-1 op het scorebord. Zwaluwen’30 bleef goed spelen en acht minuten later liep Joep Rive goed door, speelde bekeken af op Gani Meholli, die de 0-2 binnenschoot. Zwaluwen’30 kreeg aansluitend nog een prachtkans na een onderschepping, maar Joep Rive miste vrij voor de keeper. Breukelen en Zwaluwen’30 kregen beide nog kansen, waaronder een schot van Breukelen dat afketste op de paal en Mukthar Suleiman die de bal net te ver voor zich uit speelde. In de 41e minuut werd een foutje van Ufuk Ülker afgestraft door Mike Versloot met een soort van omhaal, waarmee de 1-2 een feit was.

In de 50e minuut kreeg Breukelen een vrije trap die werd genomen door Tom Kalkhuis, die vanaf 30 meter binnenknalde: 2-2. In de 55 minuut volgde een scrimmage voor het Zwaluwendoel waardoor Mike Versloot de 3-2 binnen kon tikken. Er volgden wissels bij Zwaluwen’30. Joep Rive en Mukthar Suleiman gingen eruit ten faveure van Jan Jaap Schaper en Thomas Hand. Ook Breukelen wisselde en haalde onder applaus Tom Kalkhuis eruit voor wie Jantijn Augustin het veld mocht betreden. Zwaluwen ging op jacht naar de gelijkmaker, maar een gevaarlijke uitbraak van Breukelen dwong Levie Rood in de 67e minuut tot een ingreep die bestraft word met geel en een penalty. De uitstekende keeper wist de penalty echter te stoppen. Vijf minuten later stoomde Thomas Hand op, wist de keeper te passeren, terwijl de grensrechter buitenspel zag, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee: 3-3. Ivo Rottiné kwam nog in het veld voor Ufuk Ülker om het achter dicht te houden. Het laatste kwartier probeerden beide ploegen nog de winst binnen te slepen, maar de competitie eindigde met 1 punt voor beide ploegen.

Dinsdagavond om 19.30 uur is de afscheidwedstrijd voor vertrekkend trainer Ron van de Gracht.

AWC - Hollandia 1-2

Always Forward - Woudia 2-1

SEW - De Blokkers 3-2

Sint George - HSV Sport 0-1

Winkel - Hauwert ‘65 0-1

Den Helder - Spartanen 2-0

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s live gemist.