Man aangehouden met 'vuurwapen' op balkon

01-06-2019

Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding dat een man op een balkon van een woning in de Kersenboogerd met een vuurwapen aan het zwaaien was. Hij maakte daarbij bewegingen alsof hij de trekker zou overhalen.

Agenten in kogelvrije vesten spoedden zich naar de opgegeven lokatie. Zij troffen daar drie jongeren aan voor het huis. Een van hen ging bij het zien van de politie het huis in en sloot de voordeur. Het huis werd door agenten omsingeld. De agenten fouilleerden de 2 voor het huis staande jongeren die zich daartegen hevig verzetten. Zij beledigden de agenten en bedreigden hen met de dood. Daarop werden zij aangehouden.

Er kwam een vrouw naar buiten die vroeg wat er aan de hand was. Nadat de agenten haar hadden uitgelegd waar zij voor kwamen, haalde zij 2 vuurwapens uit het huis. Het bleken nepwapens te zijn die op afstand niet van echt waren te onderscheiden.

De man die voldeed aan het opgegeven signalement van de balkonzwaaier werd aangehouden. De recherche doet onderzoek of er met een nep- of echt vuurwapen op het balkon is gezwaaid.

Bron: Facebook Basisteam Politie Hoorn 

Politie jack Politie jack