Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 2 juni

02-06-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

WSV 1930 - HSV Sport 3-3

In een knotsgekke wedstrijd op het heetst van de dag streden WSV 1930 uit Wormer en het Hoornse HSV Sport om een plaats in de 3e klasse. Na een gelijkopgaande wedstrijd stond na 90 minuten voetbal 2-2 op het scoreboard. De nacompetitiewedstrijd diende dus verlengd te worden, maar ook dat bracht geen uitkomst. De inmiddels dodelijk vermoeide spelers konden zich opmaken voor een zenuwslopende serie penalty’s. Daarin speelde doelman Gerald Oosterwolde van HSV Sport een hoofdrol, waardoor WSV 1930 uiteindelijk als verliezer het veld verliet.

Scheidsrechter Michel Baist leidde de strijd met strakke hand en stond vanwege de hitte enkele drinkpauzes toe, waar hij zelf ook gretig gebruik van maakte.

Pas in de 34e minuut was de score bijna geopend. Mick van der Gulik schoot net naast. Daarna was het De Vries van WSV 1930 die bijna doeltreffend was. In de 37e minuut knalde HSV Sport op de kruising, maar enkele minuten later werd dan toch eindelijk de ban gebroken. Maar wel door de thuisclub. Pal voor rust werd het door een rommelig doelpunt 1-0 na geklungel in de defensie van HSV Sport.

De stand werd echter pal na rust gelijk getrokken door een doelpunt van Ian de Vries. Pal daarop zorgde Monne Dekker dat zijn invalbeurt onmiddellijk resultaat had: hij maakte de 2-1. Wederom een goeie wissel, nu aan de kant van HSV Sport, leidde tot de 2-2 door Lino Westerink. Omdat dit tevens het eindresultaat was na negentig minuten spelen diende er verlengd te worden om een winnaar aan te kunnen wijzen. In de zichtbaar vermoeiende verlenging werd de spanning verder opgevoerd. Eerst leek HSV Sport met de zege aan de haal te gaan door een goal van Nick Bruinsma, maar tien minuten later slaagde WSV 1930 er toch weer in om de stand gelijk te trekken. Penalty’s dienden een geforceerde winnaar op te leveren. In die serie speelde doelman Gerald Oosterwolde een absolute hoofdrol, zodat de mannen met de winst op zak weer naar Hoorn konden afreizen. HSV Sport door naar de volgende ronde. De spelers van WSV 1930 kunnen promotie vergeten en de voetbalschoenen voor een lange periode in de kast laten.

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl) of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s LIVE GEMIST.

De stek van Radio Bontekoe voetbalverslaggever Jacob Beerepoot tijdens de drinkpauze De stek van Radio Bontekoe voetbalverslaggever Jacob Beerepoot tijdens de drinkpauze