Danny Verdonk uit GroenLinks fractie gezet

03-06-2019

”Een verschil van mening” volgens Roy Drommel (GL), in het NHD. Dat ligt ten grondslag aan het stoppen van de samenwerking met Danny Verdonk. Met andere woorden Danny Verdonk, tot voor kort raadslid in de fractie van GroenLinks is uit de fractie gezet.

Tijdelijk fractievoorzitter Roy Drommel (hij vervangt Patricia Kusters wegens ziekte) geeft aan heel veel tijd en energie te hebben besteed aan de samenwerking, maar nauwelijks verbetering daarin te hebben geconstateerd. Toen Danny aangaf zelf uit de fractie te willen stappen, is besloten de samenwerking meteen te stoppen.

Danny Verdonk heeft inmiddels aangegeven zijn zetel te willen behouden. Hij denkt nog na of hij zich bij anderen zal aansluiten of als eenmansfractie verder zal gaan. Hij zegt daarover ”Er zijn twee smaken: of ik ga verder als eenmansfractie, of ik sluit mij aan bij een andere partij.”

Bron: NHD

Tekst persbericht van GroenLinks:

Raadslid Danny Verdonk vertrekt bij GroenLinks Hoorn

De raadsfractie van GroenLinks Hoorn en raadslid Danny Verdonk hebben besloten niet langer samen te werken. Vanaf 1 juni maakt hij geen deel meer uit van de fractie.

“Het blijkt dat we qua stijl en manier van met elkaar omgaan te veel verschillen”, zegt fractievoorzitter Roy Drommel. “We hebben als fractie veel tijd en energie geïnvesteerd in de samenwerking, maar dit leverde onvoldoende verbetering op. Toen bleek dat Danny ook zelf overwoog om uit de fractie te stappen, is er besloten om te stoppen met de samenwerking.”

Wij gaan ervan uit dat Danny zich aan de gemaakte afspraken houdt en de raadszetel teruggeeft aan GroenLinks. Drommel: “We betreuren deze uitkomst zeer, maar bedanken Danny voor zijn inzet in de afgelopen anderhalf jaar en wensen hem alle goeds.”

Danny Verdonk Danny Verdonk