De Gouden eeuw in beeld: werk van Hoornse fotoclubs

06-06-2019

Pop-up museum EXPOOST verzorgt in dit jaar van de Gouden eeuw een aantal fraaie exposities op een gouden locatie: Roode Steen 15, naast het Westfries Museum. De tweede expositie dit jaar is een overzicht van het werk van vier Hoornse fotoclubs: Zoemmm, Fotowerkgroep Hoorn, Image Hoorn en Fotovrienden Westfriesland. De leden van de deze fotoclubs zijn aan de slag gegaan met het thema ‘Gouden Eeuw’, met vaak verbluffend resultaat. Fotograferen is schrijven met licht, zoals de Hollandse schilders meesters waren in het schilderen van dit licht. Er zijn onder andere schitterende stillevens te bewonderen en ook stijlvolle portretten.

Op vrijdag 14 juni om 16.00 uur wordt de expositie feestelijk geopend door Jos Bakker. Hij zal dit doen in de stijl van de Gouden Eeuw, met een verwijzing naar de huidige tijd. Iedereen is welkom! 

Beeldentuin
De opening op vrijdag 14 juni is tevens het startsein van de beeldentuin, die zich bevindt achter het Expoostgebouw. Gedurende het komende jaar zullen er beelden getoond worden van wisselende kunstenaars/beeldhouwers. Er wordt gestart met werk van Lydia Hofland-Visser uit Den Haag en de twee Hoornse beeldhouwers Aart Prins en George van Heeteringen.
De beeldentuin is tot stand gekomen in samenwerking met  stichting In Den Beginne.

Expoost #2 wordt gehouden van 14 juni t/m 21 juli. 
www.expoost.nl (http://www.expoost.nl)

Foto: Fotovrienden Westfriesland, Marjo Buyten

Fotovrienden Westfriesland, Marjo Buyten Fotovrienden Westfriesland, Marjo Buyten