Zangvereniging Sappho zoekt projectzangers voor twee concerten

Zing de St. Cecilia mis van Charles Gounod

Zing je graag en zing je graag samen? Zing dan mee met dit project van Projectkoor Sappho. We zingen de Messe solennelle en l’honeur de Sainte Cécile van Charles Gounod en Hör mein Bitten van Mendelsohn.

Sint Cecilia is de patrones van muziek, instrumentenmakers en zangers. Dus als koorzanger moet je één keer in je leven een mis speciaal ter ere van haar zingen.

Charles Gounod componeerde halverwege de negentiende eeuw de “Messe solennelle en l’honneur de Sainte-Cécile”. Deze werd op 22 november 1855, de naamdag van de heilige Cecilia, in de Église Saint-Eustache in Parijs voor het eerst uitgevoerd. De Cecilia mis is wel het bekendste werk van Charles Gounod op het vlak van de kerkmuziek. Hij componeerde haar op de leeftijd van 37 jaar. Ze valt tussen zijn overige missen op door haar uitgesproken rijke orkestbegeleiding. Naast het grote orkest zijn voor de uitvoering nog drie solisten en een orgel nodig.

De uitvoeringen zijn op 2 februari 2020 in Hoorn (Oosterkerk) en 9 februari 2020 in Edam (St. Nicolaaskerk).

Aan die concerten werken mee:

Sabine Kirsten - sopraan

Eric Reddet – tenor

Fernand Bernadi – Bas

en Sappho’s begeleidingsorkest in grote bezetting.

Het geheel staat onder leiding van Joep van der Oord

De repetities worden op de piano begeleid door Mayumi Eguro en vinden plaats vanaf 8 oktober 2019 tot en met 2 februari 2020 in de het Foreestenhuis en de Oosterkerk, beide aan de Grote Oost in Hoorn. Steeds op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur.

De kosten voor deelname bedragen €75,- voor 15 repetities en twee concerten en ook de bladmuziek en oefenbestanden in Noteworthy.

Wil je meedoen met dit project? Vraag dan een inschrijfformulier aan via info@sappho-hoorn.nl (mailto:info@sappho-hoorn.nl) of kijk op de website www.sappho-hoorn.nl (http://www.sappho-hoorn.nl)

Sappho Hoorn Sappho Hoorn

Reacties
Reactie: (P.J.Schouten)
18-6-2019, 22:22
Gaarne zing ik mee met Voorheen zong ik bij soli

Reactie: (P.J.Schouten)
18-6-2019, 22:04
Gaarne zing ik mee met uw projectkoor als bariton/bas

Reactie: (P.J.Schouten)
18-6-2019, 21:58
Gaarne wil ik meedoen met uw projectkoor. Voorheen zong ik bij Soli . Mijn stem is bariton/bas