Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio maandag 10 juni

10-06-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Vios W - SEW 4-1

Vios W en SEW speelden vandaag hun nacompetitiewedstrijd op neutraal terrein. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat SEW het moeilijk zou krijgen. Vios W was oppermachtig en het zwaar teleurstellende SEW ging dan ook als de terechte verliezer van het veld en zal volgende week een beslissende wedstrijd moeten spelen om promotie te bewerkstelligen. Vios W is als winnaar van vandaag gepromoveerd naar de 2e klasse.

Ruim 700 toeschouwers waren aanwezig op het complex van VVW om de wedstrijd te kunnen zien, die onder leiding stond van scheidsrechter Raymond Schipper uit Heerhugowaard. In de tiende minuut kwam Vios W al op voorsprong. Igor Popovic gaf een voorzet aan Dennis van Duin die geen twijfels kende: 1-0. Na een half uur spelen kopte Wietse de Vries een voorzet van Ted Ooijevaar in, zodat de 2-0 op het scorebord kwam. Vijf minuten later moest doelman Thomas Ursem van SEW enkele malen redding brengen op uitstekende kansen van Vios W, waarin Maarten Blankendaal wederom een hoofdrol vervulde. Na afloop van de wedstrijd zou Jeffrey Keizer van SEW ook toegeven dat Blankendaal in de eerste helft veel te veel ruimte kreeg en daardoor kon excelleren.

Tien minuten na rust kwam Vios W wederom tot scoren. Igor Popovic gaf een voorzet in het strafschopgebied van SEW, waarna na een kluts Ted Ooijevaar kon scoren. Niet lang daarna moest Thomas Ursem weer verschillende malen in actie komen om de 4-0 te voorkomen. Dat deed hij in stijl met enkele katachtige reddingen. Een kwartier voor tijd voerden beide trainers enkele wissels door. Bij SEW gebeurde dat om meer scoringsmogelijkheden te creëren, maar dat mocht niet baten. Integendeel, uitblinker Maarten Blankendaal mocht de kroon op zijn werk zetten. Hij stelde met een schitterende actie Ted Ooijevaar in de gelegenheid om voor de 4-0 te zorgen. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal kwam SEW toch nog tot een tegentreffer. Jeffrey Keizer mocht het doelpunt op zijn naam schrijven, zodat de einduitslag 4-1 werd.

Volgende week mag SEW aan de bak tegen KGB en ook dan zal er op neutraal terrein gespeeld worden. Deze herkansing zal aangegrepen moeten worden om promotie te bewerkstelligen. Vios W speelt volgend seizoen een klasse hoger.

JVC - HSV Sport 3-0

Schoten - KGB 4-1

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl) of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s LIVE GEMIST.