Na 16 jaar weer de Hoornse Kunst- en Cultuurprijs

12-06-2019

Na 16 jaar wordt tijdens de Hoornse Stadsfeesten de Hoornse Kunst- en Cultuurprijs weer uitgereikt. Deze prijs werd voor het laatst uitgereikt in 2004 door toenmalig wethouder Roger Tonnaer aan de Vereniging Jazz Affairs.

In 2004 waren genomineerd voor de Kunst- & Cultuurprijs 2003: Wim Zwijsen, Albert de Graaf, Historisch Museum Turkije – Nederland, Theater ’t Pakhuis, Hotel Mariakapel, Sebastiaan Hol, Jazz Affairs, Vereniging het Carillon, Hendric van Doorn, Nico Sijs, Oranjevereniging Blokker – Oosterblokker, en Stichting Stadsherstel.

De laatste jaren werd de Feico de Leeuwprijs uitgereikt als aanmoedigingsprijs voor jonge talenten. De winnaar van de laatste prijs daarvan was muzikant en sessie-leider Jesper Huisman.

Wethouder Samir Bashara heeft het initiatief genomen om de Kunst- en Cultuurprijs weer in ere te herstellen. De Feico de Leeuwprijs en de Hoornse Kunst- en Cultuurprijs zullen om het jaar worden uitgereikt. Dit jaar is het de beurt aan de Hoornse Kunst- en Cultuurprijs.

De door een deskundige jury genomineerden voor de Kunst- en Cultuurprijs 2019 zijn:

Dick van der Pijl (Stichting Oosterkerk), 
Theo Viset (Hoornse Stadsfeesten), 
Ad Geerdink (Directeur Westfries Museum), 
Ron Dol (Hier in Hoorn)
Ed Wagemaker (Voorzitter ‘In Den Beginne’)

Op 15 juni zal tijdens de receptie van de Hoornse Stadsfeesten de winnaar worden bekendgemaakt. Deze ontvangt uit handen van wethouder Bashara een bedrag van 1500 euro.

Hoornse Stadsfeesten sinds 1998 Hoornse Stadsfeesten sinds 1998