Hoornse Stadsfeesten: link naar programma

14-06-2019

Het derde weekend van juni, dit jaar op 14, 15 en 16 juni, is de binnenstad van Hoorn het decor voor een van de grootste, gratis toegankelijke festivals van West-Friesland, namelijk de Hoornse Stadsfeesten. Drie dagen lang kun je genieten van live muziek, dans en theater. Op meer dan 10 locaties en met meer dan 100 acts is het programma breed en gevarieerd, wat maakt dat de Hoornse Stadsfeesten een festival is voor jong en oud.

Het programma van de Hoornse Stadsfeesten kun je vinden op https://hoornsestadsfeesten.nl/programma/ (https://hoornsestadsfeesten.nl/programma/)

Lachgasverbod
Tijdens de Hoornse Stadsfeesten en ook andere evenementen in Hoorn is de verkoop van lachgas verboden. Dit is opgenomen in de regels voor evenementen. Tijdens de Stadsfeesten op 14, 15 en 16 juni is er verscherpt toezicht door gemeentelijke handhavers en een speciaal toezichtteam op de verkoop van lachgaspatronen of -ballonnen.

Volgens burgemeester Jan Nieuwenburg is het verbod nodig om de openbare orde en veiligheid van de (vaak jonge) bezoekers van evenementen te kunnen waarborgen. ‘Het verstrekken van lachgas tijdens evenementen vind ik niet gewenst. En bovendien zijn de effecten schadelijk voor de gezondheid en leidt het gebruik tot onvoorspelbaar gedrag van mensen.’ Tijdens de Stadsfeesten zullen handhavers van de gemeente samen met een toezichtteam handhaven op de spelregels die in de evenementenvergunningen zijn opgenomen. Ook houden zij toezicht, buiten het evenemententerrein om, op straat. 

Hoorns Stadsfeesten sinds 1998 Hoorns Stadsfeesten sinds 1998