Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 16 juni

16-06-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

SEW - KGB 5-2

Meer dan 700 toeschouwers waren afgekomen op de nacompetitiewedstrijd tussen SEW (Sport En Wilskracht) uit Nibbixwoud en KGB (Kolping’s Glorie Blijft) uit Bovenkarspel. De wedstrijd, die onder leiding stond van Luuk Adams, diende afgewikkeld te worden op neutraal terrein en daartoe was het complex van Westfriezen uit Zwaag aangewezen. Het massaal opgekomen publiek werd niet teleurgesteld, want er werd maar liefst zeven keer gescoord. Bij SEW verving Jordy Meester de inmiddels vakantie vierende Travis Reuser, hetgeen hij op zeer fraaie wijze deed.

Al na enkele minuten kwam SEW bijna op voorsprong, maar Michael Helfensteyn miste ternauwernood het doel. In de 21e minuut was het wel prijs. Doelman Dirk Bakker van KGB liet een houdbare bal van de voeten springen, welk buitenkansje door spits Mitch Rekveld prompt werd benut. Acht minuten later wist doelman Thomas Ursem van SEW met een fraaie redding te voorkomen dat de stand gelijk werd getrokken. Vlak voor rust gebeurde er het nodige voor de beide doelen. In de 44e minuut verschafte Jeffrey Keizer spits Mitch Rekveld de kans  tot scoren, die met een keiharde uithaal deze opgelegde kans wist te benutten. Een minuut later al stelde KGB daar iets tegenover. Na een scrimmage voor het doel was Sander Kolkman succesvol, zodat er gerust kon worden met een 2-1 stand.

Vlak na de hervatting breidde SEW de score uit nadat Mitch Rekveld in het strafschopgebied was neergehaald. Deze opgelegde kans werd door Ron Doodeman vlekkeloos benut. Na een uur spelen wist het oppermachtige SEW de score verder uit te bouwen. Jeffrey Keizer passeerde twee tegenspelers, waarna hij de bal kiezelhard in de bovenhoek knalde. Een minuut later leek Mitch Rekveld de 5-1 op de pantoffel te hebben, maar keeper Dirk Bakker wist fraai redding te brengen. In de 75e minuut was het wel zover. Jordy Meester mocht de vijfde goal namens SEW op zijn naam schrijven. Een minuut later stelde KGB er toch nog iets tegenover. Jan Blom haalde tot ieders verrassing keihard uit en liet keeper Thomas Ursem daarbij kansloos. SEW tikte daarna de wedstrijd uit tegen het aan flarden geschoten KGB.

Donderdag speelt SEW de beslissende wedstrijd tegen IVV uit Landsmeer op neutraal terrein. De tijd en de locatie worden te zijner tijd bekendgemaakt.

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s live gemist.