Theo Viset is winnaar Hoornse Kunst- & Cultuurprijs 2019

17-06-2019

Tijdens de receptie van de Hoornse Stadsfeesten op zaterdag 15 juni, is na 16 jaar weer een Kunst- & Cultuurprijs uitgereikt. De gemeente Hoorn heeft de prijs in samenwerking met de Hoornse Stadsfeesten in ere hersteld. Deze zal vanaf nu om het jaar worden uitgereikt. De winnaar van de Kunst- & Cultuurprijs 2019 is Theo Viset. Hij is programmeur, organisator en aanjager van de Hoornse Stadsfeesten. 

De motivatie staat in het juryrapport: ‘Theo heeft hele persoonlijkheid, zijn hele hebben en houden, zijn hele ziel en zaligheid ingezet om te laten zien dat Hoorn vol zit met cultuur, vol zit met creatieve mensen, vol zit met talent maar dat het wel belangrijk is dat dat ook ondersteund en gezien worden. En voor dat belang gaat hij door muren’.

In de afgelopen maanden konden vakmensen uit de cultuurwereld van Hoorn mensen aandragen voor de prijs. Uit deze lijst is uiteindelijk een short list gekozen van vijf personen. Een deskundige jury o.l.v.  Wouter Hakhoff (geen stemrecht), Ger Laning, Samir Bashara, Jaap Stiemer, Paul Groot, Lydia Thijssen hebben hier uiteindelijk de winnaar uit gekozen. Zie And the winner is (https://hoornsestadsfeesten.nl/and-the-winner-is/).

Bron: hoornsestadsfeesten.nl

Hoorns Stadsfeesten sinds 1998 Hoorns Stadsfeesten sinds 1998