SEW bezwijkt in verlenging tegen IVV

21-06-2019

Met een overdonderend begin leek het er na een kwartier spelen op dat promotie naar de 2e klasse een kwestie was van de wedstrijd uitspelen. Jeffrey Keizer had de door hem zelf veroorzaakte penalty binnengeschoten, zodat er 2-0 op het scorebord kwam. Daarna leek SEW zichzelf te verliezen en kwam IVV uit Landsmeer steeds beter in zijn spel. Na 90 minuten spelen was de stand gelijk getrokken naar 2-2, zodat er verlengd moest worden. In die extra 30 minuten kwam IVV tweemaal tot scoren, waarmee het lot bezegeld was.

Maar liefst 800 toeschouwers waren getuige van een spetterende partij voetbal op het complex van ZOB in Zuidoost Beemster. De 19-jarige uiterst ambitieuze leidsman Max Broekhuizen leidde de wedstrijd op voorbeeldige wijze op het neutrale kunstgras van ZOB. Al na zeven minuten spelen leidde SEW. Mitch Rekveld stelde Max Drayer in de gelegenheid om de bal langs keeper Guus Zuidema te prikken. Twee minuten later was de score al bijna verdubbeld nadat Mitch Rekveld een van zijn vele harde schoten op doel niet in het net zag verdwijnen. Na een kwartier spelen was het wel zover. Jeffrey Keizer werd neergelegd in het strafschopgebied en zelf schoot hij de bal uiterst beheerst achter keeper Zuidema.

Geschrokken

Van die 2-0 voorsprong leek SEW zelf een beetje geschrokken. Er werd krampachtiger gespeeld en het eerder vertoonde speloverwicht lieten de Nibbikkers uit handen glippen. Dat resulteerde in de 27e minuut dan ook in de 2-1 door een laag over de grond ingeknalde goal van Bas Bijvoet. Vlak daarvoor was Davey de Haze al bijna succesvol voor de ploeg uit Landsmeer. Na een half uur spelen trok de uitstekend leidende Max Broekhuizen twee gele kaarten, verdeeld over beide teams. Een voor Terzo Stemerdink van IVV en een voor Enzo Renon van SEW. Ook Philip Halfhide van IVV werd op de bon geslingerd. De Landsmeerders hadden inmiddels de wedstrijd in handen, al knalde Mitch Rekveld vlak voor rust nog over de keeper, maar ook over het doel.

Wereldpartij Jordy Meester

In de tweede helft moest SEW alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Daarbij kon de defensie rekenen op Jordy Meester, die een wereldpartij speelde. Vijf minuten na de hervatting werd de verdediging van SEW uiteengereten, maar een doelpunt bleef nog uit. Tien minuten later wederom een enorme kans voor IVV dat heer en meester was in die speelfase. In de 71e minuut kreeg IVV een opgelegde kans, maar de bal werd onbeheerst ingeschoten, waardoor doelman Thomas Ursem, die een puike wedstrijd speelde, redding kon brengen. In de 83e minuut kreeg IVV loon naar werken. De toegekende penalty werd genadeloos hard door Davey de Haze in het kruis geschoten.

Verlenging

In de noodzakelijke verlenging werd al na enkele minuten spelen Youri Brinkman bedolven onder zijn medespelers nadat hij de 2-3 had binnen getikt. Door diverse katachtige reddingen van Thomas Ursem mocht SEW hoop blijven houden op de gelijkmaker, doch vlak voor het definitieve laatste fluitsignaal maakte Terzo Stemerdink aan alle illusies een einde, waarmee IVV na bijna veertig jaar de zo hevig bevochten promotie naar de 2e klasse kon vieren.

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s live gemist.