Stado Betonbouw zorgt voor structuur flats Siriusstraat

22-06-2019

Naast de funderingswerkzaamheden voor de te bouwen flats aan de Siriusstraat in Hoorn voert Stado Betonbouw ook de werkzaamheden uit voor de opbouw van de huizen. Dit wordt gedaan door middel van  tunnelbekisting. Dat is een betonbekisting waarmee wanden en verdiepingsvloer in één stort worden gerealiseerd.

 

Van tevoren zijn alle uitsparingen,  leidingen en bedradingen in de bekisting verwerkt, zodat na het storten van het beton daar niets meer van terug is te zien. De betonwagens reden af en aan de laatste dagen en dat zal voorlopig zo doorgaan.

 

Dagelijks nieuwe bouwblokken

Met de aanwezige speciale kraan wordt de tunnelbekisting na verharding van het beton weer uit het gerealiseerde bouwblok getrokken, om weer verplaatst te worden naar een volgend blok. Op deze manier komen er dagelijks nieuwe bouwblokken bij en kan een groot deel van de eerste flat (bezien vanuit de stad is dat achteraan de Siriusstraat) nog voor de bouwvak gerealiseerd worden.
Inmiddels is een andere groep van Stado al druk doende met de funderingsbekisting van de volgende flat, zodat er door alle deelnemende bedrijven aan dit project gewoon doorgewerkt kan worden.

 

Bouwvak

Na de bouwvak zal verder worden gegaan met de heiwerkzaamheden voor de volgende twee flats. Als Boer Heiwerken daar weer voor ingeschakeld gaat worden is Slokker, verantwoordelijk voor het gehele project, in ieder geval verzekerd van een bedrijf dat zwijgend doch dreunend in een strak tempo doorknalt.

 

Op de foto’s is te zien hoe snel het gaat in enkele dagen tijd.

Siriusstraat 20 juni 2019 eerste twee bouwblokken Siriusstraat 20 juni 2019 eerste twee bouwblokken
Siriusstraat opbouw van boven bezien Siriusstraat opbouw van boven bezien
Siriusstraat 21 juni 2019 zes bouwblokken Siriusstraat 21 juni 2019 zes bouwblokken