Moties Hoornse gemeenteraad

Raadsvergadering kadernota 25 juni 2019

Tijdens de bespreking van de kadernota wordt een elftal moties ingediend.

Sociaal Hoorn pakte het heel eigentijds aan, door in plaats van een voordracht van acht minuten van achter het katheder, een zelfgemaakt filmpje te vertonen, waarin hun standpunten ook worden geïllustreerd. 

Zo maken DRP, Sociaal Hoorn en D66 zich ernstig zorgen over een lerarentekort in het Hoornse onderwijs en manen zij in hun motie een integraal plan te ontwikkelen om al op korte termijn oplossingen te reliseren en op langere termijn dit tekort te voorkomen.

Met CDA, DRP en PvdA vraagt Sociaal Hoorn meer aandacht voor eenzaamheid van mensen. GroenLinks vraagt hulp van de gemeente om een stukje lastig groen te bestrijden, door € 25.000,- beschikbaar te stellen om het fonteinkruid te bestrijden.

GroenLinks wil samen met D66 de handen op elkaar krijgen voor het idee om van Hoorn en Westfriesland een topsportregio te maken, met ook aandacht voor de gehandicaptensport.

De DRP wil graag dat wanneer er in de openbare ruimte kunstvoorwerpen worden neergezet eerst de bevolking van Hoorn wordt geraadpleegd.

VVD, HOP, Fractie Tonnaer, VOCHoorn, Sociaal Hoorn, Hoorn Lokaal en Christen Unie zien veel heil in het opzetten van een gemeentelijke ondernemersagenda in samenspraak met ondernemers, zoals o.a. georganiseerd in de OSH, de HOF, de HOC en alle andere winkelcentrumverenigingen.

Het meer kostendekkend maken van bouwleges en diverse akten die door de gemeente moeten worden opgemaakt. Daar vragen met name VVD, VOCHoorn, Christen Unie om.

Stadhuis van Hoorn Stadhuis van Hoorn