Politie werkt samen met hondenbezitters in de Grote Waal

28-06-2019

Op zondag 23 juni 2019 kwamen hondenbezitters en wijkagenten van de Grote Waal bij tennisvereniging de Hulk bij elkaar. Dit naar aanleiding van het ‘ogen en oren’ project. De gedachte hierachter is dat hondenbezitters tijdens het uitlaten van hun hond extra ogen en oren voor de politie kunnen zijn. 

De hondenbezitters nemen deel aan een appgroep. De beheerder van de appgroep staat in contact met de wijkagenten. Bij verdacht gedrag of andere zaken die er toe doen kunnen zij op deze wijze snel de agenten bereiken of andersom de agenten de bewoners. Dit heeft al geleid tot concreet resultaat bij het melden van brand en bij het signaleren van een verward persoon in de wijk. 

Er maken ongeveer 45 mensen deel uit van de appgroep en de deelnemers komen vooral uit de wijk Grote Waal. Tijdens de bijeenkomst waren er tevens een voedingsconsulent en een hondentrainster aanwezig om advies te geven aan de aanwezige hondenbezitters.

Als extraatje was er door de gemeente Hoorn aan de hondenbezitters een halsband en hondenpenning beschikbaar gesteld. Deze werden samen met andere promotie artikelen aangeboden in een mooie Goodiebag

Zowel de hondenbezitters als de wijkagenten waren het erover eens: het was een leuke zinvolle bijeenkomst!

Bron: Politie Basisteam Hoorn

Bijeenkomst bij tennisvereniging de Hulk Bijeenkomst bij tennisvereniging de Hulk