Hoofdprijs ‘De Johanna’s’ op festival Hoorn

02-07-2019

Smartlappenkoor ”De Johanna’s” uit Nagele, die onlangs hun 20-jarig jubileum vierden, wonnen zondag met 227 punten het Mee-zingfestival in Hoorn. De tweede plaats – 226.5 punten - ging naar ’Uit het leven gegrepen’ uit Hoevelaken. De derde plaats tenslotte was voor ’Swaegh zingt’ uit Zwaag, dit koor kreeg 222.5 punten van de jury.

Het was een bijzondere bekroning van het jubileumseizoen van het koor ”De Johanna’s”. Het koor had nog nooit voor een jury opgetreden, maar wilde wel eens weten wat hun zwakke en goede punten zijn. Goed voorbereid ging het gezelschap naar Hoorn, maar de verwachtingen waren bescheiden. De verrassing was daarom des te groter toen na het bekend maken van de derde en tweede prijs door de luidsprekers De Johanna’s uit Nagele als winnaars werden omgeroepen.

Goede uitstraling

Het juryverslag mocht er zijn met louter lovende kritieken: ‘zeer zuiver gezongen, goede uitstraling en fantastische arrangementen’. Wat die arrangementen en uitvoering betreft waren de complimenten zeker ook voor dirigent Christiaan Visser. Vol trots nam het koor de trofee mee naar hun woonplaats Nagele.

Bron: De Noordoostpolder 

Koorleden nemen met de beker in handen kennis van het lovende juryrapport (© Ria Meijer) Koorleden nemen met de beker in handen kennis van het lovende juryrapport (© Ria Meijer)