Verdachte geweldadige verkrachting ook verdachte in andere zedenzaken

04-07-2019

Het Openbaar Ministerie meldt dat DNA onderzoek heeft uitegwezen dat de verdachte van de geweldadige verkrachting in juni, ook wordt verdacht van twee andere zedendelicten in Hoorn. Hij heeft de delicten gepleegd na zijn voorwaardelijke vrijlating voor een eerdere veroordeling op 22 juni vorig jaar. Hij stond toen niet meer onder toezicht.

Een vrouw op een fiets werd begin maart vlak voor het bruggetje op de Weel betast door een man die naast haar kwam fietsen. De vrouw viel en de man probeerde haar aan te raken. Toen er een auto passeerde fietse de man snel door. De vrouw fietste snel weg en werd nog door de man achtervolgd. Door snel te fietsen wist zij aan hem te ontsnappen.

Half april bij de Kamille versperde een man de weg en dwong een vrouw van haar fiets te stappen. Hij pakte haar vast en vroeg om geld. Zij werd daarbij mishandeld en betast. Zij verdedigde zich waarop de man wegrende. Zij liep lichte verwondingen op.

Het onderzoek naar de incidenten en de man loopt nog. De raadkamer van de rechtbank Noord-Holland besloot gisteren dat de man langer vast moet blijven zitten.

Politie jack Politie jack