Onvrede en frustratie over gebrekkige communicatie Ironman

05-07-2019

In Hoorn en West-Friesland heerst onvrede en frustratie over de gebrekkige communicatie over verkeersafsluitingen en omleidingen tijdens de triatlon Ironman.

Vrijdag, zaterdag en zondag zijn verkeerssituaties tijdelijk gewijzigd en locaties niet altijd bereikbaar. Er is eerder door de organisatie van het sportevenement huis aan huis een brief rondgestuurd. Die blijkt door lang niet iedereen te zijn gelezen omdat dit onder commerciële post viel.

De gemeente Hoorn heeft donderdagavond plattegronden (Google maps) van de verkeersituatie van vrijdag, zaterdag en zondag op Facebook gepost. Mede omdat een legenda ontbreekt, blijkt ook dit onvoldoende om exact duidelijk te krijgen waar de verkeersomleidingen en afsluitingen zich precies bevinden. Bij navraag hierover wordt ruiterlijk toegegeven dat de informatie beter had gekund. Voor volgend jaar wordt beterschap beloofd. 

 

Hieronder de info op Facebook van de gemeente Hoorn: 

Dit weekend vindt in en rondom Hoorn de sportwedstrijd IRONMAN plaats. In verband met verkeers- en veiligheidsmaatregelen zijn de parcoursen tijdens onderstaande dagdelen in in principe afgesloten.

• Op vrijdag 5 juli van 21.00 tot 22.00 uur de Nightrun bij de Roode Steen
• Op zaterdag 6 juli is op het pad bij de Westerdijk ’s ochtends de IRON kids tot 13.30 uur. 
Van 19.00 tot 21.00 uur de triatlon.
• Op zondag 7 juli van 13.00 tot 18.00 uur de lange triatlon.

Tijdens deze wedstrijden is het parcours op bepaalde momenten en plekken wel open. De openstellingen hangen af van de doorkomst van de sporters en zijn nu lastig aan te geven.

Tijdens de afsluitingen is het voor gemotoriseerd verkeer in principe niet toegestaan en mogelijk over het parcours te rijden. Parkeren langs het parcours is tijdens de afsluitingen mogelijk, maar het parcours op- en afrijden wordt afgeraden. Woont u aan of binnen het parcours, dan adviseren wij uw auto vóór de parcoursafsluitingen te verplaatsen.

Verkeer kan in principe de binnenstad bereiken, mogelijk met enige hinder of wachttijd. Gesloten verklaringen, hekbewakers en verkeersregelaars worden ingezet.

Op de plattegronden de parcoursen op vrijdag 5 juli, zaterdag 6 juli en zondag 7 juli.

 

Situatie vrijdag Situatie vrijdag
Situatie zaterdag Situatie zaterdag
Situatie zondag Situatie zondag

Reacties
Reactie: (Dirck Devries)
7-7-2019, 08:57
Beetje laat, als ik iets bestel als winkel of particulier en wil laten bezorgen moet ik het tijdig weten, Pakket bezorgers die gehele wijk over houden, en iemand die wilde verhuizen die het maandag kan doen... Groter dan de kermis en dat niet goed aangeven, zo krijg je dat bewoners en ondernemers gaan klagen, en naast binnenstad wil de rest van Regio een dergelijke autovrije stad ook tijdig weten.... op deze manier doen krijg je volgende jaar protesten van nu vastgelopen mensen en gaat het volgend jaar niet meer door... foutje gemeente die zoveel afsluit zonder tijdig duidelijk te maken.